foto: Facebook/ Skrunda
Skrundā sākušies pilsētas svētki; kādas aktivitātes paredzētas?
Skats uz Skrundas tiltu.
Novadu ziņas
2024. gada 10. maijs, 17:24

Skrundā sākušies pilsētas svētki; kādas aktivitātes paredzētas?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ar savu šī gada moto “Esi viens no” tiek sagaidīti Skrundas pilsētas svētki 10. - 11. maijā.

Piektdien, 10. maijā, svētki iesākušies ar Skrundas vidusskola skolēnu Mātes un Ģimenes dienai veltītu koncertu. Pēcpusdienā turpinājās ar Skrundas mākslas studijas darbu izstādi. Vakarā pasākuma dalībnieki ir aicināti piedalīties nakts orientēšanās sacensībās “Skrundas leģendām pa pēdām”, kurā tiks dota iespēja meklēt un atklāt nostāstus, mītus un noslēpumus par pilsētas ēkām, vietām un cilvēkiem. Pasākuma dalībniekus finišā sagaidīs īpašs pārsteigums pie skatu platformas estrādes parkā.

Sestdien, 11. maijā, no rīta būs tradicionālās makšķerēšanas sacensībām “Skrundas dižloms”. Pa dienu skrundenieks, pavārs Uldis Brūders no rīta saķertajām zivīm vārīs skrundenieku zupu, kuru ikvienam būs iespēja nobaudīt. Pēc makšķerēšanas modinās iedzīvotājus ar saukli "Diena šeit mums kopā sākas, izbaudīsim to kā nākas!". Pie estrādes “Skrundenieku dižandelē” būs mājražotāju un amatnieku tirgus. 

Dienas vidū uz centrālās skatuves Skrundas estrādē gaidāms deju kolektīva koncerts, grupa Audiovētra, dziedātājs Harijs Jonuškāns. Dienas laikā sagaidāmas sporta aktivitātes: Skrundas jauniešu centrs aktivitātes bērniem un jauniešiem, Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde aktivitātes, “Vīru laiks” ar Daini Zāģeri.

Svētki nepaies bez tradicionālā laivu brauciena. Šī gada tēma - “Skrundas leģendas”. Aktivitāšu dalībnieki varēs laimēt firmas "AMG Montāžnieks" sagādātas degvielas dāvanu kartes 100 eiro vērtībā.