foto: Marko Prpic/PIXSELL/Sipa USA/ Vida Press
Cīkstoņi Jurkjans, Zeidlere un Grigorjeva netiek pie olimpiskās ceļazīmes
Latvijas grieķu-romiešu stila cīkstonis Aleksandrs Jurkjans.
Citi sporta veidi
2024. gada 10. maijs, 14:16

Cīkstoņi Jurkjans, Zeidlere un Grigorjeva netiek pie olimpiskās ceļazīmes

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas grieķu-romiešu stila cīkstonis Aleksandrs Jurkjans piektdien Stambulā Parīzes olimpisko spēļu atlases turnīra gandarījuma turnīrā piekāpās otrajā kārtā, bet jau kvalifikācijas kārtā zaudējumu piedzīvoja Anastasija Grigorjeva.

Svara kategorijā līdz 60 kilogramiem gandarījuma turnīra pirmajā kārtā Jurkjana un vācieša Kristofera Josefa Krēmera cīņa noslēdzās neizšķirti 6:6, bet Latvijas cīkstonis bija pārāks pēc papildrādītājiem.

Otrajā kārtā gandarījuma turnīrā Jurkjans ar 1:3 zaudēja Polijas cīkstonim Mihalam Tračam, noslēdzot atlasi bez izcīnītas ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm.

Ceturtdien Jurkjans pirmajā kārtā ar 1:10 piekāpās Azerbaidžānas pārstāvim Muradam Mamadovam, kurš šosezon kļuvis par Eiropas čempionu svara kategorijā līdz 63 kilogramiem. Tā kā Azerbaidžānas cīkstonis pēc tam sasniedza finālu, Jurkjans gandarījuma turnīrā varēja turpināt cīņu par nokļūšanu Olimpiādē.

Savukārt Grigorjeva svara kategorijā līdz 62 kilogramiem kvalifikācijā ar 0:4 piekāpās Azerbaidžānas cīkstonei Ruzannai Mammadovai, cīņai ilgstot vien 49 sekundes, un neturpinās cīņu par vietu olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr brīvā stila cīkstone Elma Zeidlere pārvarēja pirmo kārtu un iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā piedzīvoja zaudējumu. Svara kategorijā līdz 68 kilogramiem Zeidlere ar 4:3 pārspēja Slovākijas pārstāvi Žužannu Molnaru. Ceturtdaļfinālā latvietes pretiniece bija Eiropas vicečempione Aleksandra Nikoleta Angela no Rumānijas, kura panāca 10:0, dueli noslēdzot priekšlaicīgi. Angela nesasniedza finālu, tādējādi Zeidlere nevarēja piedalīties gandarījuma turnīrā.

Šajā turnīrā tiek izcīnītas trīs ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. Lai nodrošinātu tiesības startēt Parīzē, jāiekļūst finālā vai jāuzvar gandarījuma turnīrā.

Sestdien Stambulā paredzēts starts Ivaram Samušonokam.