Žurnāla "Sirds Sarunas" jaunākajā numurā - leģendāras intervijas ar Donu, Niku Matvejevu, Indru Briķi un citiem
Intervijas
2024. gada 10. maijs, 13:40

Žurnāla "Sirds Sarunas" jaunākajā numurā - leģendāras intervijas ar Donu, Niku Matvejevu, Indru Briķi un citiem

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Žurnālā “Sirds Sarunas” lasi leģendāras intervijas ar iedvesmojošiem cilvēkiem. Jaunākajā numurā - mūziķi Dons, Niks Matvejevs (1958-2014), Georgijs Osokins un Andris Daņiļenko, aktrises Baiba Broka un Indra Briķe, kā arī māksliniece Katrīna Neiburga, kura stāsta par savām attiecībām ar mammu rakstnieci Andru Neiburgu (1957-2019).

Jūtos jaunāks nekā mani gadi

Aiz maigi liriskās ārienes slēpjas kaislīgs dzīves baudītājs. Lai izkultos no nepatikšanām, viņš izmanto spiegu cienīgus trikus, var aizsvilties no pusapgrieziena un jaunai mīlestībai ir spējis noticēt 58 gadu vecumā. Savai sapņu pilij Operai Andris Daņiļenko iet garām, bet spēj ļaudis uzrunāt daudz tuvāk un patiesāk ,– caur šlāgeriem, kamerdziedāšanu.

Esmu no spēcīgu sieviešu dzimtas

Zaļganbrūnu acu zibīgais skatiens un zobgalības velniņš tajās – tā aktrise Baiba Broka stāsta par cilvēkiem, kuriem pieder pati. Izrādās, Latgalei. Dzīve viņu pārbaudot ar krīzēm, bet tas esot labi. 

Kad latvietī mostas emocijas, tad tas ir pa īstam

Šis ir Dona gads. Šopavasar, 10. aprīlī, viņš nosvinēja apaļus četrdesmit, nupat, 9. maijā, iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā. Padzīvojis Britu salās, pabijis Indijā, Sibīrijā un citviet, māju sajūtu Dons atradis tepat, Latvijā. Uz sarunu viņš ierodas, tērpies motociklista tumšajā, biezajā apģērbā. Tas atgādina bruņas, kas droši vien ļauj aizsargāties arī no apkārtējo ziņkārības.

Sēdēt pie klavierēm kā pie “Ferrari” stūres 

Pianists Georgijs Osokins uz visiem koncertiem ņem līdzi savu personīgo klaviersolu un nekad nenoraisa sarkanās dzijas amuletu no plaukstas locītavas, bet par savu darbu runā kā par “skaņas iegūšanu” – kā zelta meklētājs, kurš ik dienas dodas meklēt vērtīgo cēlmetālu. Pie klavierēm viņš sēž kā pie sacīkšu “Ferrari” stūres.

Par mīlestību un citām sarežģītām lietām

Pēc dabas tik siltam cilvēkam kā aktrise Indra Briķe liek spēlēt “atsaldētas” mātītes, slepkavas un jukušās. Viņa atzīst: “Strādājot pie lomas izrādē Pielūdzēja Nr. 1, bija tāds asums, ka varēju paņemt cirvi un sacirst pusteātri.” Kritiķi par šo lomu savulaik Indrai piešķīra titulu Gada labākā aktrise.

Es mūziku neieredzu

Šogad 27. aprīlī apritēja desmit gadi, kopš uz mūžības skatuves muzicē Niks Matvejevs (1958–2014). Mēs joprojām atceramies viņa unikālo četru oktāvu diapazona vokālu, komponētos skaņdarbus un nepieradināto harismu gan uz skatuves, gan ikdienā. Mākslinieka piemiņai publicējam vienu no viņa pēdējām intervijām – 2012. gada beigās notikušo sarunu ar žurnālisti Sandru Landorfu.

Agrāk es ļoti daudz dzīvoju mammai 

Māksliniecei Katrīnai Neiburgai tagad ir jauna dzīve. Cik talantīga un atbildīga viņa ir mākslā, tikpat atdevīgi viņa ķērās arī pie savas dzīves būvēšanas un varbūt pat atdzimšanas.

Pērc žurnālu “Sirds Sarunas” labākajās preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

foto: Publicitātes foto