Jūrmalā uzziedējuši teju 80 000 puķu stādu

Šopavasar Jūrmalas pilsētas skvēros un parkos zied gandrīz 80 000 puķu stādu - vairāk nekā 39 000 viengadīgo puķu un ...

gallery icon
Viena Vide Visiem
2024. gada 10. maijs, 18:30

FOTO: Jūrmalā uzziedējuši teju 80 000 puķu stādu

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Šopavasar Jūrmalas pilsētas skvēros un parkos zied gandrīz 80 000 puķu stādu - vairāk nekā 39 000 viengadīgo puķu un 40 000 sīpolpuķu.

Patlaban Jūrmalā zied rudenī stādītās 40 000 sīpolpuķes - tulpes, narcises, hiacintes un kamasijas. tulpju un košo atraitnīšu kompozīcijas vislabāk var baudīt skvēros pie Dzintaru koncertzāles, pie Majoru stacijas, Horna dārzā, Jaundubultu parkā un Mellužu parkā. Ziedošajās pavasara dobēs tiek izmantoti sīpolpuķu maisījumi, nodrošinot ilgāku un bagātīgāku ziedēšanu un krāsu dažādību. Lai izceltu dobju kontūru, gar malām iestādītas spilgtāku krāsu atraitnītes, kas savu dekorativitāti nezaudē līdz pat jūnija vidum.

“Arī šogad esam rūpējušies, lai pilsētvide Jūrmalā pavasarī un vasarā kļūtu krāsaināka un skaistāka, gadu no gada priecējot jūrmalniekus un pilsētas viesus. Pavasara dobēs lielākoties redzami siltie toņi - dzeltens, oranžs, sarkans, tumši sarkanā, maigi sārtā un baltā krāsā. Plānojot apstādījumus, ņemam vērā modes tendences krāsu kompozīcijās, bet svarīgākais ir pieejamā šķirņu dažādība, kas pilnveido dobes struktūru,” stāsta Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļas galvenā dārzniece Agita Bērza. “Pavasara puķu dobju plānošana nākamajam gadam Jūrmalā sākas līdz ar sīpolpuķu ziedēšanu, jo šajā periodā ļoti labi redzamas iepriekšējā gadā izvēlēto sīpolpuķu īpašības, krāsas un uzvedība pilsētvides apstādījumos.”

Krāsām un dekoratīvajiem augiem bagātākās dobes vērojamas Horna dārzā, kur zied vairāk nekā 4000 atraitnīšu un gandrīz 10 000 sīpolpuķu. Vasarā puķu dobes iekrāsosies sārtos, violetos un dzeltenos toņos, kurās rotāsies sārtās kannas, lauvmutītes, košās cīniju un dāliju ziedkopas, smalkās un gaisīgās gauras un citi augi, kas piepildīs Horna dārzu ar ziedu burvību. 

Jūrmalas Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļa nodrošina apstādījumu kopšanu un uzturēšanu. Pilsētā tiek kopti astoņi parki, deviņi skvēri 964 170 kvadrātmetru platībā, tajā skaitā daudzgadīgo stādījumu dobes 28 269 m2 pavasara un vasaras puķu dobes 1117 m2. Vasaras sezonā Jūrmalā tiek izvietoti 430 puķu trauki pie apgaismes stabiem, 50 puķu kastes pie margām, 12 pārvietojamas puķu kastes pie Dzintaru koncertzāles, 18 puķu piramīdas.