foto: Valsts policija/Facebook
Mūžībā devies naskais narkotiku apkarotājs, policijas suns Darvins
Mūsu mīluļi
2024. gada 10. maijs, 14:51

Mūžībā devies naskais narkotiku apkarotājs, policijas suns Darvins

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Mūžībā aizgājis Valsts policijas suns Darvins, informē Valsts policijā.

“Darvins, mans Darvins.. šodien Tava sirds pārstāja pukstēt uz visiem laikiem. Tagad Tu esi pie saviem dienesta brāļiem un kopā kaļat plānus nākošajiem piedzīvojumiem," rakstījis suņa saimnieks, kinologs Gints Vuškāns, neslēpjot, ka suns nomiris no smagas slimības.

foto: Valsts policija/Facebook

Deviņgadīgais Darvins Valsts policijas dienestā bija visu savu mūžu. Kā norādīts Valsts policijas "Facebook" profilā, kopā ar viņu ir tik daudz paveikts, tik daudz veiksmes stāstu piedzīvots kopā, ka varētu uzrakstīt vairākas grāmatas par sasniegto un piedzīvoto. Ar policiju viņš ir bijis vienota komanda. Viņa nāves dienā no pārdzīvojuma lūst daudzas sirdis. Suns esot bijis ļoti gudrs un spējīgs, visas komandas sirdīs mūžam paliks par labāko draugu, mājas sargu un labāko kolēģi.

Suņa saimnieks arī izteicis pateicību visiem iesaistītajiem, kas centās glābt Darvinu, tostarp Līvānu veterinārajai klīnikai "Livet" un Jelgavas ārstiem!” un citiem. Tāpat Vuškāns siltus pateicības vārdus velta aizgājējam, sakot paldies Darvinam "par izcilu dienestu deviņu gadu garumā! Lai tur, kur esi, Tevi sagaida plaši lauki rotaļām un gardu našķu kalni!"

foto: Valsts policija/Facebook

Policijas dienesta suns specializējās narkotisko un psihotropo vielu, arīdzan tabakas izstrādājumu meklēšanā. Policijas suns ieguvis daudzas atzinības un piedzīvojis daudzus veiksmes stāstus, par kuriem vēstījuši arī mediji.