foto: Publicitātes
Rūta Reinika: „Lūdzos kosmosam, lai man kas tāds atnāk”
Žurnāla OK! jaunākā numura vāks
2022. gada 8. jūnijs, 15:26

Rūta Reinika: „Lūdzos kosmosam, lai man kas tāds atnāk”

Jauns.lv

Rūta Reinika-Preisa audzina savu mazo dēliņu un kopā ar brāli Lauri radījusi projektu, kas piedzīvo milzīgu popularitāti – lācēnu Ričiju Rū zina katrā ģimenē, kurā ir bērns vecumā līdz septiņiem gadiem.

“Es īstenībā lūdzos kosmosam, lai man kas tāds atnāk. Nevis tāpēc, ka es negribētu atgriezties darbā aģentūrā, bet lai es varu ilgāk būt mājās ar savu bērnu. Un tagad man šī iespēja ir – uz pāris stundiņām aizvedu mazo uz bērnudārzu, ātri apdaru visu un eju vēl pirms miedziņa viņam pakaļ – vedu mājās un atlikušo dienas daļu esam kopā. Pirms gāju dekrētā, man visi prasīja: cik tu ilgi būsi mājās – gadu vai pusotru? Tagad es redzu, cik tāds bērns vēl ir maziņš, un nesaprotu, kā viņu agrāk par trīs gadiem vispār var pats neaudzināt,” intervijā žurnāla OK! jaunajā numurā saka Rūta Reinika-Preisa un dalās atziņās par mātes lomu un pieaugšanu. Viņai nepiemīt nekāda zvaigžņu slimība, un viņa smaida tad, kad patiešām gribas smaidīt, nevis tad, kad tas būtu pieklājīgi. Un tā ir ļoti jauka īpašība.

Žurnāla OK! jaunais numurs ir gluži kā sabiedrotais un ceļvedis pilnasinīgai vasarai. Vasarai – lieliskam piedzīvojumam. Tā būs pārdomas rosinoša pieredze un iedvesma tuviem un tāliem galamērķiem, aktivitātēm un pasākumiem. Izklaide laiskam brīvbrīdim, malkojot kafiju vai glāzi vīna uz terases, zvilnot pludmalē, dārzā… jebkur! Baudi vasaru!

Žurnālā lasi:

* Interviju ar rakstnieci Ilzi Lāci. Viņas abām grāmatām ir tik poētiski nosaukumi: Baloži uz Žozetes jumta un Sarunas uz sētas kāpnēm. Rakstīt stāstus viņa sāka vēlu – bija jau pāri piecdesmit. Ilze Lāce ir rakstnieka Viļa Lāča mazmeita, lai gan pašas nopelna jau tajā nav. Bet viņas stāsti ir lieliski – un tas gan ir viņas personības un talanta nopelns.

* Citā jūtības pakāpē. Lai arī Ojārs Rubenis apgalvo, ka neesot viegls pasažieris, saruna plūst... Ceriņi aiz loga ir violeti kā viņa džemperis, bet mākoņi – nosirmojuši. Varbūt tas ir vējš, kas atnes vārdus par patikšanu, mīlestību, lieliem cilvēkiem… Ojārs jau kādu laiku ir Teātra darbinieku savienības priekšsēdētājs, jau 10. sezonu vada sarunas LTV raidījumā Teātris.zip.

* Kino nemierīgie prāti. Brāļi Ābeles. Viņi kino valodā stāsta par to, ko nespēj noklusēt: tādas bija Baltu ciltis, nu arī –  Nemierīgie prāti. Brāļi Ābeles – Lauris, Raitis un Mārcis – ar pilsētas nobrāzumu un dabas zaļo plāksteri, viņi nebaidās pārbīdīt robežas kino un dzīvē. Mēs runājam par šamaņiem, tautas dvēseli, attiecībām un pieaugšanu. Tā ir ļoti spēcīga enerģija.

* Harijs Stailzs. Karstākā slavenība popmūzikā. Viņam piemīt angļu rokzvaigznes aura un viņš esot kā jauns grieķu dievs... Šarmants, talantīgs un izskatīgs – Harijs Stailzs ir īsts sirdsāķītis un teju visas pasaules meiteņu mīlulis. Nupat izdevis trešo studijas albumu, viņš joprojām stabili stāv uz zemes, priecājas, ka beigusies pandēmija un atkal var pucēties, un privātās dzīves priekus bauda kopā ar amerikāņu aktrisi Olīviju Vaildu, kuras topošajā filmā spēlē galveno vīriešu lomu.

* Bils Marejs. Aktiermākslas leģenda ar izcilu talantu uz iekulšanos skandālos. Ja jums liktu nosaukt trīs populārus Holivudas aktierus, tad diez vai Bils Marejs būtu tas, kurš pirmais nāktu prātā. Drīzāk jau šajā sarakstā būtu Breds Pits, Toms Krūzs vai kāds cits ekrāna grāvēju varonis. Bils Marejs ir no mazliet citas kategorijas. Taču, viņa vārdu ieraugot filmas anotācijā, tu uzreiz nodomā: ahā, šo te gan vajadzētu noskatīties, varētu būt interesanti! Un parasti tā arī ir.

* Kristīnes Virsnītes atziņas par ceļošanu un ceļojumiem. „Ceļošana ir par citādo, atšķirīgo lielās devās, kad neskaitāmas reizes nodomājam, ka diez vai tā varētu dzīvot, un pasakāmies par visu, kas dots,” viņa saka.

* Raidījuma Bez Tabu moderatorei un dūlai Evelīnai Strazdiņai patīk dzīvot ar garšu. Lai ikdienas pienākumi nenomāktu prieku, viņa virtuvē izmanto īsceļus – lai ir ātri un garšīgi. Tad vīrs, viņu pieci bērni un draugu bariņš var iegrimt laimīgā klusumā…Trīs vienkāršas receptes garšas piedzīvojumam: dzejnieces Marinas Cvetajevas ābolkūka, Ģeniālā pasta un Omītes pīrādziņi.

* Bizness. Avenei saldējuma manifests.  Ļaujiet sev pafantazēt – kāds būtu saldējums no marinētiem gurķiem vai tomātiem…? Labi, tik ekstrēmu garšu Avenei piedāvājumā nav, bet ir avokado, plūmes un piparmētras. Tās īpašnieka Dāvja Dudeļa uzņēmēja gars ir izaudzis no BMX brīvā stila, labdabīgas attieksmes pret sevi un citiem, kā arī vēlmes dzīvot, nenodarot pāri dabai.

* Kā atrast vislabāko aukli? Stāsta geštalterapeite Ilze Pastare un pieredzē dalās dziedātāja un divu bērnu mamma Marta Grigale. „Bija jāpārliecina pašai sevi, lai attaisnotu lēmumu par aukles nepieciešamību. Nedaudz mocījos arī ar vainas apziņu, jo savu mazulīti uzticēšu svešam cilvēkam, bet visvairāk satraucos, ko par šo lēmumu teiks mana mamma,” atzīstas Marta.

* Pašpuika ar šiku. Heilijas Bīberes stila anatomija. Amerikāņu modele, skaistumkopšanas zīmola Rhode izveidotāja un mūziķa Džastina Bībera sieva Heilija Bībere ir viena no šā brīža stilīgākajām slavenībām. Viņas vizītkarte ir klasisks, relaksēts ielu modes tēls ar pārlielām virsdrēbēm monohromā krāsu paletē.

* Stila idejas. Romantika apģērbā un aksesuāros. Gaisīgas kleitas, ziedu apdrukas, smalkas kurpītes un rotas uzmirdz modē ik vasaru, atšķiras tikai interpretācijas. Un lai tā būtu vienmēr – trausls skaistums un maigums ir vajadzīgs mums visiem.

* Pieci grima trendi, ko izmēģināt jau tagad. Vasaras bezrūpīgajai noskaņai atbilst svaigo krāsu palete un tikpat plaši kā iepriekš izmantojam ģeometriju. Bet par matiem neraizējies – ļauj tiem brīvi plīvot vējā!

* Idejas galamērķiem, aktivitātēm un pasākumiem, ko vērts izbaudīt šovasar. Iesaka mūziķis Jānis Aišpurs, grupas Tautumeitas dalībniece Asnate Rancāne un festivāla LAMPA direktore Ieva Morica.

* Par grāmatām, ko vērts izlasīt šovasar, stāsta rakstniece Inga Grencberga.