2021. gada 6. septembris, 19:15

Liene Dambiņa: “Arī manā dzīvē bija tāds punkts, kad vērsos pie ezoterikas”

Jauns.lv

Kas vienmēr pragmatiski domājošajai Lienei Dambiņai reiz licis klauvēt pie daktera Kārļa Rāceņa attālas radinieces Zilā kalna Martas kolēģes durvīm? Kuros brīžos, viņas pašas vārdiem runājot, Lienes teicamnieces sindroms izslēdzas kā no kontakta izrauts štepselis? Un kāda ir Bērnu slimnīcas fonda vadītājas pieredze ar stīgu instrumenta – čella spēli, ko tagad apgūst arī aktrise Baiba Broka? To uzzināsi interneta raidījuma #irOK! 3. epizodē.

Šoreiz žurnāla OK! septembra numura iedvesmota saruna norit Bērnu slimnīcas Vecāku mājā. Balti krāsotā koka namā, ko pirms 10 gadiem par ziedotāju līdzekļiem atjaunoja un izveidoja Lienes Dambiņas vadītais Bērnu slimnīcas fonds. “Vecāku māja” ir atelpas vieta ģimenēm, kuru bērniem ilgstoši jāārstējas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.

Raidījumā #irOK! Liene Dambiņa pauž cieņu Jaunā Rīgas teātra aktrisei Baibai Brokai un saskata līdzības ar viņu. Ne viena, ne otra nespētu dzīvot lēni un paredzami, un ne Broka, ne Dambiņa nespētu darīt darbu, kā augļi priecētu tikai viņas pašas.

Empātija un profesionalitāte ir zelta savienojums, kas veido labu ārstu, pēc personīgās pieredzes spriež Dambiņa. Žurnālā OK! intervētie dakteri Kārlis un Laura Rāceņi, viņasprāt, ir šā savienojuma paraugs. Vēl vairāk – ārsta profesija ir vistuvākā Dievam.

Lai arī virzījusi vērienīgu projektu attīstību, kas iekļauj arī būvdarbus, remontdarbus, telpu iekārtošanu, šajās jomās Dambiņa uz sevi nepaļautos. “Katram jādara savs darbs”, viņa uzsver. Liene ir lieliska plānotāja un ideju attīstītāja, tāpēc šoreiz viņas vadītajam Bērnu slimnīcas fondam dāvinām sadarbību ar “Ripo International”, kas uzņēmumu padara par daļu no plašās Bērnu slimnīcas mazo pacientu un viņu vecāku atbalstītāju saimes.

Raidījumu #irOK! skaties pievienotajā video.