Labdarības pasākumā ar vēzi slimiem bērniem pirmajā izsolē savāc 490 eiro. FOTO
Labdarības organizācijas „RH3” prezentācijas vakara vadītāji Armands Simsons un Jana Duļevska izsola hokejista Oskara Bārtuļa hokeja kreklu.
Sabiedrība
2014. gada 5. februāris, 12:54

Labdarības pasākumā ar vēzi slimiem bērniem pirmajā izsolē savāc 490 eiro. FOTO

Jauns.lv

Daudzi Latvijā populāri mākslinieki uzstājās labdarības fonda „RH3” prezentācijas pasākumā, lai kopīgi atbalstītu bērnus, kuri slimo ar vēzi. Pasākumā pulcējās arī vairāki pazīstami sportisti, un tika izsolīti Oskara Bārtuļa un Māra Verpakovska sporta krekli, kā arī hokejista Alekseja Širokova boksa mētelis.

Ar atklāšanas koncertu un izsoli darbību sāka „RH3” fonds, kas īpaši palīdzēs bērniem ar vēža diagnozi. Tā nosaukumā redzami dibinātāja Raivja Hščanoviča iniciāļi. Futbolists Raivis Hščanovičs jau agrā bērnībā tika veiksmīgi izoperēts un pārcieta šo kaiti. Lai atbalstītu fonda labos nodomus, pazīstami mūziķi iedziedājuši jaunu kopdziesmu „Cerība” ar komponista Toma Juhņeviča un aktiera Andra Buļa vārdiem.

Fonda atklāšanas pasākumu vadīja Jana Duļevska kopā ar raidījuma „SuperBingo” vadītāju Armandu Simsonu. Viņi vairākkārt izsolīja arī pazīstamu sportistu sporta apģērbu. Koncertā ar sirsnīgiem skaņdarbiem priecēja dziedātājas Aija Andrejeva un Liene Šomase, grupa „Credo”, dziedātāja Ieva Akuratere ar dēlu Matīsu un Leonu Sējānu un operdziedātāja Elīna Šimkus.

Labdarības pasākumā ieradās gan hokejisti ar sievām – Kaspars Saulietis, Oskars Bārtulis un Jēkabs Rēdlihs, gan autobraucējs Haralds Šlēgelmilhs, dzejnieks Normunds Beļskis un daudzi citi labās ieceres atbalstītāji.

Atklāšanas pasākumā notika arī pirmā labdarības izsole, kurā par 120 eiro izsolīts Māra Verpakovska Latvijas izlases krekls ar Māra autogrāfu un novēlējumu, par 140 eiro – Oskara Bārtuļa Latvijas izlases krekls, ar kuru Oskars spēlēja 2014. gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, bet arī par 230 eiro – hokejista Alekseja Širokova boksa mētelis. Papildus tika vākti arī ziedojumi, kur pasākuma dalībnieki saziedojuši 480 eiro.

Ar plašāku informāciju par jaunizveidoto labdarības fondu un tā aktivitātēm var iepazīties mājaslapā:

http://rh3fonds.lv/lv

Labdarības fonda „RH3” himna „Cerība”

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica