Plūdoņa Kuldīgas ģimnāziju atzīst par darba tirgu zinošāko skolu
V.Pūdoņa Kuldīgas ģimnāzija.
Sabiedrība
2014. gada 25. februāris, 12:33

Plūdoņa Kuldīgas ģimnāziju atzīst par darba tirgu zinošāko skolu

Jauns.lv

Pusgada laikā kopš "Virtuālās prakses" atklāšanas šajā projektā aktīvi piedalījies vairāk nekā 31 000 jauniešu no 490 Latvijas skolām, bet zinošākās skolas titulu ieguvusi V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzija, kuras skolēni atbildējuši uz visiem 3395 uzņēmumu sagatavotajiem jautājumiem, informēja Izglītības un karjeras portāla "Prakse.lv" pārstāve Annemarī Šperliņa.

Labākos rezultātus jaunie kuldīdznieki uzrādījuši tādās profesijās kā personāla speciālists, redaktors, loģistikas speciālists, viesu uzņemšanas speciālists un pārdošanas direktors. Turklāt projekta gaitā praktikantus un darbiniekus atraduši arī vairāki uzņēmumi.

"Projektā aktīvi iesaistījās visa skola. Mums ir liels prieks par uzvaru ne vien tādēļ, ka ieguvām ceļojumu uz Stokholmu, bet arī tāpēc, ka projekts saliedēja skolu kā kolektīvu. Priecē, ka skolēniem radusies interese par darbu nozarēs, par kuru eksistenci iepriekš pat nenojauta. Skolēni ar lielu aizrautību iedziļinājās profesijās un pārbaudīja savas zināšanas izvēlētajā nākotnes profesijā," atzīst V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas audzinātāja un karjeras konsultante Guntra Krūkliņa.

Gandrīz trīs ceturtdaļas jeb 72% no Kuldīgas jauniešu iesniegtajām atbildēm ir bijušas pareizas. "Virtuālās prakses" pirmajā desmitniekā iekļuvušas arī Vaiņodes vidusskola, Rīgas Juglas vidusskola, Priekuļu un Jāņumuižas Valsts tehnikums, Vārmes pamatskola, Līvānu 1.vidusskola, Rīgas Valsts 2.ģimnāzija, Kuldīgas Centra vidusskola, Aglonas vidusskola un Olaines 1.vidussskola.

Kopumā "Virtuālajā praksē" jaunieši var iepazīties jau ar 190 profesijām 230 Latvijas uzņēmumos. Nemainīgi visbiežāk spēlētās profesijas ir programmētājs, žurnālists un projektu vadītājs, bet vislielāko interesi no jauniešu puses iemantojuši tādi uzņēmumi kā "Statoil Fuel&Retail Latvia", "Latvijas Televīzija" un "Inbox.lv".

"Projekts ir apliecinājis, ka spēj veicināt jauniešu interesi par dažādām ne tik populārām nozarēm un profesijām, kā arī ļauj atrast praksi vai pirmo darba vietu. Ceram, ka uzņēmumi arvien vairāk izmantos iespēju ar "Virtuālās prakses" starpniecību atrast un pārbaudīt praktikantus," norāda portāla "Prakse.lv" vadītājs Jānis Logins.

Kā ziņots, "Virtuālā prakse" ir Latvijā izveidots Eiropas mērogā nebijis projekts - spēle jauniešiem, kas sniedz iespēju virtuāli iegūt pieredzi un iepazīt uzņēmumu darba ikdienu.

Projektu izstrādājis karjeras portāls "Prakse.lv", Latvijas Darba devēju konfederācija un "Statoil Fuel&Retail Latvia", sadarbojoties ar vairāk nekā 100 darba devējiem. "Virtuālā prakse" ir veids, kā risināt jauniešu bezdarba problēmu," norāda spēles veidotāji.

Spēle pieejama interneta vietnē " www.virtualaprakse.lv ".

Profesijas tiek attēlotas caur ikdienas situācijām jeb epizodēm. Katru epizodi veido jautājums, situācijas attēls un pareizās atbildes paskaidrojums. Plānots, ka "Virtuālo praksi" Latvijā 2013./2014.mācību gada laikā izspēlēs pat 150 000 cilvēku. Aktīvākajiem spēles dalībniekiem tiks piedāvātas reālas darba un prakses iespējas.

LETA/Foto: maps.google.com