Sargeņģelis notriec riteni, bet Liepājā vīri zog laternas stabus. Nedēļas dīvainību TOP 5. FOTO. VIDEO
Liels bija ugunsdzēsēju pārsteigums, kad pa viņu garāžu klukstēdama sāka skraidīt vista. Dējēja bija iemanījusies paslēpties ugunsdzēsēju auto laikā, kad glābēji dzēsa ugunsgrēku dārzkopības sabiedrībā „Slocene”, un nokļūt līdz glābšanas dienesta garāžām.
112
2014. gada 29. marts, 05:31

Sargeņģelis notriec riteni, bet Liepājā vīri zog laternas stabus. Nedēļas dīvainību TOP 5. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Saniknotie limbažnieki policijā sūdzas par Kasparu Dimiteru, kurš viņu bērnus nosaucis par transvestītiem. Jūrmalā visa ielavās ugunsdzēsēju auto un vizinās bez biļetes. Piedzērušies jaunieši nozog laivu un apmaldās jūrā. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Jūrmalas ugunsdzēsēji pēc ugunsgrēka tiek pie savas vistas

Jūrmalas ugunsdzēsēji pirmdien, 24. martā, dzēšot ugunsgrēku dārzkopības sabiedrībā „Slocene” tikuši pie vistas! Braucot uz depo pēc nodzēstās dārza mājiņas kādā ugunsdzēsēju auto nodalījumā paslēpās vista, kura vēlāk klukstēdama skraidīja pa ugunsdzēsēju depo.

Vista ugunsdzēsēju aprūpē nodzīvoja veselu diennakti, līdz pēc viņas pakaļ ieradās mājputna likumīgais īpašnieks. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele Kasjauns.lv pastāstīja, ka Jūrmalas ugunsdzēsēji pirmdienas pusdienlaikā saņēma izsaukumu uz dārzkopības sabiedrību „Slocene”, jo tur bija aizdegusies kāda dārza mājiņa.

Ugunsgrēks nenotika pamestā vietā, jo turpat līdzās kāds turēja vistas, kuras bija pamatīgi pārbijušās no izcēlušās ugunsnelaimes. Vairākas dējējas pastāvīgi klukstēdamas skraidīja pa dārziņu teritoriju un maisījās glābējiem pa kājām. Šembele teic, ka ugunsgrēka vietā esot bijušās ļoti daudz vistu.

Liels bija glābēju pārsteigums, kad jau depo telpās Slokas ielā sāka skraidīt vista. Tā bija paslēpusies kaut kur ugunsdzēsēju automašīnas konstrukcijās un atceļojusi līdzi uz glābēju dežūrdaļu. Garāžā vista rūpīgā glābēju uzraudzībā nodzīvoja veselu diennakti. Ugunsdzēsēji sazinājās ar vistas īpašnieku, kurš pēc dējējas otrdien atbrauca pakaļ.

VUGD pieredzē šis bija pirmais gadījums, kad no notikuma vietas gadās uz depo neviļus atvest kādu dzīvu radību.

Sargeņģelis notriec velosipēdistu

Rīgā, Pērnavas un Vagonu ielas krustojumā, ceturtdien ap astoņiem no rīta notika satiksmes negadījums, kurā ceļu nesadalīja firmas „FN serviss” busiņš un kāds riteņbraucējs. Kravas mikroautobuss, uz kura sāniem ironiskā kārtā bija reklāmas uzraksts „Gluži kā sargeņģelis”, uztriecās velosipēdistam.

Par laimi šoreiz cieta tikai velosipēds, pats riteņbraucējs tikai nokrita un piedzīvoja nelielu izbīli, Kasjauns.lv informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins. Pašam mikroautobusam nekāda skāde netika nodarīta. Policija tagad skaidro negadījuma iemeslus, bet, pēc visa spriežot, busiņa vadītājs un riteņbraucējs savā starpā nevarēja sadalīt ceļu.

Likteņa ironijas dēļ un ugunsdzēšamo nozares uzņēmuma „FN serviss” kravas busiņa sāniem bija uzraksts: „Gluži kā sargeņģelis”. Tiesa gan šī reklāma aicināja pirkt ugunsdzēšamos aparātus, nevis uzmanīties uz ielas.

Drīz pēc negadījuma uzņēmums „FN serviss” sociālajos tīklos izteica nožēlu par šo gadījumu: „Izsakām atvainošanos velosipēdistam! Esam patiesi sarūgtināti par to, ka esam šādi kļūdījušies...”, novēlot sargāt sevi un sakot arī paldies sargeņģelim, ka negadījumā neviens nav guvis traumas.

Liepājas „metālisti” nozog laternas stabu

Trešdien ap sešiem pievakarē liepājnieki uz Tramvaja tilta varēja novērot savdabīgu skatu – pāri tiltam divi vīri stiepa ļoti garu nesamo jeb apgaismes stabu. Daži vēju pilsētas iedzīvotāji vienkārši paraustīja plecus, bet citi neizpratnē zvanīja policijai un taujāja, kas notiek, jo vīri it nebūt neizskatījās ne pēc elektriķiem vai būvstrādniekiem.

Pašvaldības policija aiztraucās, noskaidrot, kas tad īsti uz Tramvaja tilta notiek. Ierodoties notikuma vietā un apsekojot tuvāko apkārtni, kārtības sargi Kaiju ielā pamanījuši divas personas, kuras nesušas apgaismes stabu. pastāstīja Liepājas pilsētas pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš. Laternas stabu bija nozaguši divi metāla zagļi - 1961. un 1967.gadā dzimuši vīrieši, kuri tika aizturēti un nogādāti Valsts policijā lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai.

Metālu zagļu aizturēšana

Liepājas pašvaldības policisti aizturējuši divus metāla zagļus, kuri bija pamanījušies nozagt laternas stabu.

Limbažnieki policijā sūdzas par Kasparu Dimiteru, kurš viņu bērnus nolamājis par transvestītiem

Pagājušajā nedēļā sociālajos tīklos internetā uzvirmoja dīvaina ažiotāža ap Limbažu Bērnu un jauniešu centrā 5. martā sarīkoto Meteņdienas pasākumu. Skandalozais dziedošais bezdarbnieks Kaspars Dimiters sociālajos tīklos bija pamanījies šiem latviskajiem gadskārtu ieražu svētkiem pievienot aizvainojošu apzīmējumu: „Bērnu transvestītu pasākums Limbažos” un pielicis klāt arī bildes no bērnu transvestītu nometnes ASV.

Dimiteru bija saniknojis teikums Meteņu karnevāla reklāmā: „Zēni pārģērbjas par meitenēm, meitenes par zēniem.” Savukārt lielais cīnītājs par sabiedrības morāli Dimiters tajā bija saskatījis draudu tradicionālajām ģimenes vērtībām: „Tas ir slēpts mēģinājums bērniem jau no mazotnes ieaudzināt homoseksuālismu, pielietojot genderisma, proti, kustības, kura paredz homo, trans un biseksualitātes konstruktu atzīšanu vai aktualizēšanu, metodes.”

Limbažnieki gan tā nedomā un viņi uzskata, ka Dimiters viņus nāvīgi apvainojis un vērsušies policijā, lai tā apmelotāju sauktu pie atbildības. Ceturtdien Bērnu un jauniešu centrā notika tāda kā apaļā galda diskusija, lai pārrunātu notikušo un arī Meteņdienai raksturīgās tradīcijas. To pulciņu, kas piedalījās Meteņdienā, audzēkņu vecāki pēc savas iniciatīvas pulcējās kopā un nolēma vērsties ar iesniegumiem gan Valsts policijā, gan Limbažu novada domē. Valsts policijai lūgts ierosināt lietu un veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu personas, kuras aizskārušas gan Bērnu un jaunatnes centra pulciņu bērnu, gan viņu vecāku godu un cieņu, izplatot internetā apmelojumus, nosaucot Meteņdienas karnevālu par transvestītu pasākumu.

Pasākuma organizatore Dace Robule TV3 raidījumam „Bez Tabu” norādīja, ka ir pārliecināta par to ko dara. Viņa ir vecmāmiņa sešiem mazbērniem, māte trīs meitām. Viņa uzvēra, ka esot normālas orientācijas. Robule raidījumā pastāstīja, ka nekad nevienu neesot gribējusi pārtaisīt par puikmeteini vai otrādi, jo par ko tādu domāt pat neesot laika.

Toties Bērnu un jauniešu centra direktore Aija Šteinberga piebilda, ka viena no Meteņu tradīcijām ir, kad puiši pārģērbjas par meitām un meitas par puišiem, jo šādā veidā meitenes parādot puiša tēlā, ko viņi darījuši nepareizi un otrādi.

Meteņi vai transvestītu pasākums? (TV 3 „Bez Tabu”)

Nevainīgu Meteņdienas ballīti Limbažu Bērnu un jaunatnes centrā dziedošais bezdarbnieks Kaspars Dimiters nodēvējis par pirmo bērnu transvestītu festivālu Latvijā, jo tajā tika izspēlētas senās latviešu tradīcijas. Mazo limbažnieku vecāki gan tam nepiekrīt.

Gandrīz aizpeld noslīkt ar zagtu laivu

Pateicoties glābēju operativitātei un meistarībai pagājušās nedēļas nogalē tika izglābti divi adrenalīnu mīloši piedzērušies zaglēni. Tagad viņi, paldies Dievam, ir sveiki un veseli, bet iekūlušies pamatīgās nepatikšanās. Viņi nozaga laivu, devās jūrā, aizmiga un, kad pamodās, nevarēja saskatīt krastu, bet viļņu augstums bija ap metru.

Pagājušās nedēļas piektdienā pēc septiņiem no rīta tika saņemta informācija par to, ka jūrā iepretim Lielupes grīvai laivā atrodas divi cilvēki, kas pašu spēkiem netiek krastā un tiek nesti arvien dziļāk jūrā. Nekavējoties tika uzsākta meklēšanas un glābšanas operācija, kuras laikā Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests uz notikuma vietu norīkoja Rīgā dežūrējošo flotiles kuģi „Viesīte”, kurš nelaimē nonākušos jauniešus izglāba apmēram trīs kilometrus no krasta un nogādāja krastā. Notikuma vietā ieradās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kā arī Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa darbinieki.

Kā policisti noskaidroja, divi 1991.gadā dzimušie jaunie vīrieši kopā bija lietojuši alkoholu un pēc tam sadomājuši pavizināties ar laivu. Kā pastāstīja cietušie, neilgi pēc tam, kad abi bija devušies izbraucienā, esot pamanījušies iesnausties, taču kad pamodušies, neesot varējuši vairs saskatīt krastu. Par laimi, viņiem bijis līdz mobilais tālrunis un par notikušo nekavējoties ziņojuši glābējiem.

Skaidrojot notikušā apstākļus, policisti konstatēja, ka laiva nevienam no jauniešiem nepieder, un jaunieši šo laivu nozaguši pludmalē, lai nedaudz pavizinātos. Tādēļ tika uzsākta likumīgā laivas īpašnieka meklēšana. Savukārt laivas īpašnieks savu laivu bija redzējis televīzijas ziņās, kurā informēja par šiem diviem izglābtajiem jaunajiem vīriešiem. Vīrietis nekavējoties par to ziņoja policijai un tagad par šo gadījumu sākts kriminālprocess par zādzību.

Jūrā izglābj divus neprāšus (LTV Ziņas)


Elmārs Barkāns/Foto: Rojs Maizītis, VUGD, ekrānuzņēmums no video