Zane dzīvos! Plaušu transplantācija šonakt Vīnē bijusi veiksmīga
Zanei Lazdiņai šonakt veiktā plaušu transplantācijas operācija noritējusi veiksmīgi. Latvijā Zani varam gaidīt pēc diviem mēnešiem.
Sabiedrība
2014. gada 16. aprīlis, 11:53

Zane dzīvos! Plaušu transplantācija šonakt Vīnē bijusi veiksmīga

Jauns.lv

Zane Lazdiņa dzīvos – tāda ir šī rīta vēsts no Vīnes, kur vakarnakt ar pulmonālo arteriālo hipertensiju smagi slimajai Zanei Lazdiņai veikta plaušu transplantācija. Operācija noritējusi veiksmīgi, un nu priekšā garš atveseļošanās posms.

Kā portālam Kasjauns.lv šorīt pastāstīja Zanes ārstējošais ārsts Latvijā – Andris Skride, plaušu transplantācijas operācija naktī no 15. uz 16.aprīli Vīnes Universitātes klīniskajā slimnīcā noritējusi patiešām veiksmīgi. Lai nu kā, priekšā vēl ir intensīvās terapijas posms, un šis periods esot diezgan bīstams. „Šāds posms būs aptuveni divas nedēļas, šobrīd Zanei ir mākslīgā plaušas ventilācija, un tā kā šī transplantācija ir ļoti sarežģīta, pievienots arī aparāts, kas palīdz darboties sirdij,” teic Skride.

Zani jau pēc dažām dienām Vīnē gatavojas apciemot arī viņas mamma, jo pēc pāris dienām ārsti prognozē Zanes atmošanos. „Lidmašīnā uz Vīni bija tikai divas brīvas vietas – man un Zanei, tāpēc radinieki līdzi nevarēja braukt, bet Zani jau pēc dažām dienām apciemos viņas mamma. Latvijā Zane varēs atgriezties aptuveni pēc diviem mēnešiem,” apstiprina Skride.

Brīnums ir noticis, un Zane dzīvos. Arī dakteris Skride stāsta, ka sākumā patiešām neticēja, ka viss izdosies tik veiksmīgi. „Kad pirms gada solīju Zanei, ka transplantācija būs, pats tam līdz galam neticēju. Tas ir tiešām liels darbs, ko visi kopīgiem spēkiem esam paveikuši, tas pierāda, ka visi kopā varam daudz.” Dakteris saka lielu paldies visiem par atbalstu un ticību.

Jau ziņojām, lai Zane dzīvotu bija nepieciešami 120 tūkstoši eiro, bet valsts šādu summu nodrošināt nespēja, un palīdzību atteica, Zani Lazdiņu atstājot likteņa varā. Ar mūsu visu – Latvijas tautas - atbalstu naudiņa tika saziedota nepilna mēneša laikā, radot cerību. Nu brīnums ir noticis, plaušu transplantācija Vīnē noritējusi veiksmīgi, un Zane dzīvos.

Zane Lazdiņa dodas uz operāciju Vīnē

Kasjauns.lv/ Foto: Rojas Maizītis