Atklās kultūras vasarnīcu „Esplanāde 2014”
Kultūra
2014. gada 28. aprīlis, 23:20

Atklās kultūras vasarnīcu „Esplanāde 2014”

Jauns.lv

Otrdien, 29. aprīlī, plkst. 17.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, piedaloties nodibinājuma „Rīga 2014” vadītājai Diānai Čivlei un sadarbības partnera „Lattelecom” valdes priekšsēdētājam Jurim Gulbim un „ERGO” valdes priekšsēdētājai Ingrīdai Ķirsei, atklās Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras vasarnīcu „Esplanāde 2014”.

Tā darbosies jau trešo sezonu un joprojām būs tikšanās vieta, kur rosīgiem cilvēkiem ieskriet pusdienas laikā vai atvilkt elpu pēc saspringtas darba dienas, nepiespiestā atmosfērā uzzinot kultūras jaunumus un esot klāt Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumos.

Kultūras vasarnīcas atklāšanā par sadarbības uzsākšanu ar „Rīga 2014” paziņos un ar savu saldumu sortimentu atklāšanas viesus cienās saldējuma „Ekselence” ražotāja AS „Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs un AS „Laima” valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Savukārt plkst. 19.00 ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis aicināts uz pirmo pasākumu kultūras vasarnīcā - beļģu un franču horeogrāfu līdzdalības deju izrādi „Bal Moderne”.

Kultūras vasarnīcas programmā katrai nedēļai būs sava tēma. Pirmā nedēļas tēma būs „Kustība” ar pasākumiem par veselīgu un atraktīvu brīvā laika pavadīšanu. Pirmās nedēļas laikā Esplanādē notiks gan Tvīda brauciens, gan ielu vingrošanas paraugdemonstrējumi. Ceturtdien, 1. maijā, visu dienu no plkst. 12.00 līdz 21.00 kultūras vasarnīcā ar plašu skatuves programmu un aktivitātēm tiks svinēti 10 gadi kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā.

Atpūšoties apzaļumotās terasēs un atpūtas zonā, piedaloties muzikālās sarunās, būs iespēja uzzināt, uz kuriem pasākumiem tuvākajā laikā jādodas un tam talkā nāks priekšrocības, ko paver „Rīga 2014” partnera „Lattelecom” nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets. Esplanādē darbosies „Rīga 2014” informācijas centrs, kurā varēs ne tikai uzzināt par „Rīga 2014” programmas pasākumiem, bet arī iegādāties biļetes un Eiropas kultūras galvaspilsētas suvenīrus.

„Esplanāde 2014” strādās no 29. aprīļa līdz 5. oktobrim katru dienu no plkst. 12.00 līdz plkst. 20.14 (vai līdz pasākuma beigām). Visi pasākumi kultūras vasarnīcā būs bez maksas. Plašāka informācija par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu un kultūras vasarnīcas norisēm pieejama kultūras portalā: www.riga2014.org . Kultūras vasarnīcas aktualitātēm iespējams sekot līdzi arī: www.facebook.com/vasarnica2014

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji laipni aicināti piedalīties kultūras vasarnīcas „Esplanāde 2014” atklāšanas pasākumā!

Karlīna Timofejeva/Foto:  Edijs Pālens, LETA