Kultūra
2014. gada 24. jūnijs, 01:57

Latgaliešu mūzikas festivālā "Muzykys Skrytuļs" piedalīsies ap 300 mūziķu

Jauns.lv

Daugavpils novada Līksnā piekto reizi notiks latgaliešu mūzikas festivāls "Muzykys Skrytuļs", kurā piedalīsies ap 300 mūziķu.

Festivāls notiks trīs dienas - no 4.līdz 6.jūlijam - kuru laikā, piedāvājot sešus dažādus koncertus, kopā piedalīsies ap 300 mūziķu. Festivāla centrālo notikumu veidos trīs jaunās latgaliešu mūzikas koncerti sestdien, 5.jūlijā, kad uz skatuves kāps gan jaunas grupas, gan pazīstami mūziķi - Kārlis Kazāks, grupas "Dabasu Durovys", "Borowa MC", "Bez PVN", Eriņu un Vorkaļu ģimene, "Latgales Dāmu Pops" un citi.

Pasākuma pirmajā dienā, piektdien, 4.jūlijā no plkst.12 Līksnas muižas parkā tiks veidoti dabas un mākslas objekti paralēli notiekošajā mākslas festivālā "Muokslys Skrytuļs". Savukārt vakarā no plkst.19 izskanēs Etno mūzikas koncerts.

Sestdien, 5. jūlijā plkst.15 notiks svinīga festivāla "Muzykys Skrytuļs" atklāšana un sāksies pirmais jaunās latgaliešu mūzikas koncerts, iepazīstinot ar jaunākajām vēsmām latgaliešu mūzikā. Vakara koncertā plkst.18 uzstāsies vairāki muzikāli projekti un mūziķu apvienības un vokāli instrumentāli ansambļi, kas jau pazīstamām latgaliešu dziesmām ir radījuši jaunu skanējumu.

Nakts koncertā no plkst.21.00 piedalīsies grupas, kuru repertuārā jau ilgus gadus pārsvarā ir dziesmas latgaliski un kuras guvušas plašu atpazīstamību un panākumus. Nakts koncertā uzstāsies latgaliešu grupas "Dabasu Durovys", "Bez PVN", "Borowa MC", "Sovvaļnīks", "Green Novice", "Krampis", postfolkloras grupa "Rikši", kā arī grupas, kuras īpaši festivālam "Muzykys Skrytuļs" savā repertuārā iekļauj dziesmas latgaliski — "Metrs" un "Deskalighters". Paralēli koncertiem sestdien, 5.jūlijā, notiks arī vairākas citas aktivitātes.

"Muzykys Skrytuļs" noslēgsies svētdien, 6. jūlijā Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā, kur plkst.9.30 sāksies Svētā Mise un plkst.11 Garīgās mūzikas koncerts. Festivāls "Muzykys Skrytuļs" ar moto "kruot var na tikai naudu" pirmo reizi notika 2005. gadā, lai popularizētu latgalisko identitāti un sekmētu jaunu dziesmu radīšanu latgaliski.

BNS