Vecpiebalgas novadā notiks kultūras un mākslas nedēļa "Vecpiebalga atver durvis"
Kultūra
2014. gada 2. jūlijs, 19:14

Vecpiebalgas novadā notiks kultūras un mākslas nedēļa "Vecpiebalga atver durvis"

Jauns.lv

No 7.jūlija līdz 13.jūlijam Vecpiebalgas novada Dzērbenes, Inešu, Kaives, Taurenes un Vecpiebalgas pagastā jau trešo gadu norisināsies kultūras un mākslas nedēļa jeb saiešana slātaviešu garā "Vecpiebalga atver durvis".

Kā informēja Muzikālā teātra "Ars Nova" producente Anda Zadovska, pirmais festivāls notika 2012. gada jūlijā un tajā rīkotie pasākumi pulcināja gan vecpiebaldzēnus, gan novada viesus no Latvijas citiem reģioniem.

Vecpiebalgas novada ļaudis, pašdarbības kolektīvi un viesmākslinieki šogad gādājuši par īpašu festivāla programmu dažāda vecuma apmeklētājiem - gan mazajiem skatītājiem, gan amatu prasmju zinātājiem, gan mākslas un mūzikas mīļotājiem.

Svētku nedēļas laikā Vecpiebalgas novada iedzīvotājus un novada viesus visos piecos pagastos gan memoriālajos muzejos, gan pagastu kultūrvēturiskajās vietās un brīvdabas estrādēs sagaida neaizmirstamas tikšanās ar tematiskiem kultūras notikumiem, māksliniekiem un novada pašdarbības kolektīviem.

Svētku nedēļas "Vecpiebalga atver durvis" atklāšana noritēs 7.jūlijā plkst.19. Tajā svinīgas uzrunas un pašdarbības kolektīvu priekšnesumus varēs baudīt Inešu pils pagalmā.

Savukārt 8.jūlijā plkst.19 Taurenes estrādē izskanēs Jāņa Lūsēna un Ojāra Vācieša koncertizrāde "Pus es" ar Ģirta Ķestera un mūziķu grupas Jāņa Lūsēna vadībā dalību.

9.jūlijā plkst.17 Kaives muižas parkā apmeklētājiem sarūpēti pārsteigumi no muižas ļaudīm, bet plkst.19 Kaives muižā tiks izspēlēta Mati Unta "Čārlija krustmāte" amatierteātra "Sumaisītis" iestudējumā.

10.jūlijā Kārļa Skalbes "Incēnos" no plkst.14 noritēs atraktīvā brīvdabas bērnu pēcpusdiena un bērnu dienas noslēgumā plkst.17 turpat līdzās "Saulrietu" mājas pakalnā tiks izspēlēta muzikāla izrāde pēc Kārļa Skalbes pasaku motīviem "Baltā kaķīša brīnumvārdi". "Saulrietos" plkst.21 būs poētisks lasījums ar skaņu partitūru "Vēstule draugam".

10.jūlijā plkst.17 pie kafejnīcas "Ūdensroze" sākies jau trešais Mariannas Okolokolakas padomju retro auto brauciens ar tematiskām pieturām, un plkst.21 Augstajā kalnā noritēs īsta zaļumballe ar bufeti.

Svētku nedēļas kulminācijas pasākums - Gundara Ignata un Jāņa Lūsēna ar Egīla Zirņa dziesmu pantiem iestudētais muzikālais lieluzvedums "Augstā dziesma, skani, skani!" - noritēs Alauksta estrādē sestdien, 12.jūlijā plkst.16.

Svētku nedēļa noslēgsies 13.jūlijā - plkst.12 notiks dievkalpojums Vecpiebalgas luterāņu Baznīcā un plkst.14 Ievas Akurateres koncertprogramma.

LETA/Publicitātes foto