Sabiedrība
2014. gada 20. jūlijs, 23:47

Latvijas skolēni izcīnījuši trīs sudraba medaļas pasaules informātikas olimpiādē Taivānā

Jauns.lv

Taivānas galvaspilsētā Taipejā notikušajā 26.pasaules informātikas olimpiādē trīs skolēni no Latvijas izcīnījuši sudraba medaļas, liecina starptautiskās informātikas olimpiādes mājaslapā publicētā informācija.

Saskaņā ar olimpiādes mājaslapā esošo informāciju olimpiādē piedalījās četri pārstāvji no Latvijas. No tiem sudraba medaļas ieguva Rīgas 89.vidusskolas 11.klases skolnieks Aleksejs Zajakins, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 10.klases skolnieks Aleksejs Popovs un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 11.klases skolnieks Kristaps Čivkulis. Savukārt ceturtais pārstāvis no Latvijas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 9.klases skolnieks Ingus Jānis Pretkalniņš neieguva nevienu no godalgām.

Zajakins sudraba godalgu ieguva arī iepriekšējā olimpiādē. Popovs līdz šim olimpiādē bija ieguvis divas bronzas godalgas. Savukārt Čivkulim šī bija pirmā dalības reize olimpiādē.

Vairākas zelta medaļas ar augstu vērtējumu par sniegumu olimpiādē ieguvuši pārstāvji no ASV un Ķīnas. Taču kopvērtējumā vislabāko sniegumu ir demonstrējuši olimpiādes dalībnieki no Ķīnas.

Sacensībās piedalījās 308 dalībnieki no 81 valsts.

Starptautiskā informātikas olimpiāde ir viena no atzītajām datorzinātņu sacensībām pasaulē. Dalībnieku uzdevums ir parādīt savas IT prasmes programmēšanā, algoritmu veidošanā, datu strukturēšanā un problēmu analīzē.

LETA