Lietuvas policija, apšaudot automašīnu, aiztur dzērājšoferi no Latvijas, kurš notriecis meiteni
Kad policisti sāka vajāt automašīnu, tā neapstājās, automašīna tika vadīta huligāniskā braukšanas stilā, radot draudus cietiem ceļu satiksmes dalībniekiem.
112
2014. gada 11. augusts, 12:52

Lietuvas policija, apšaudot automašīnu, aiztur dzērājšoferi no Latvijas, kurš notriecis meiteni

Jauns.lv

Latvijas robežas tuvumā esošajā Rokišķu rajonā Lietuvas policija svētdienas vakarā ar šāvieniem apturējusi alkohola reibumā esošu Latvijas pilsoņu automašīnu, turklāt ir aizdomas, ka šie Latvijas pilsoņi pirms tam notriekuši 15 gadus vecu meiteni.

Policija informēja, ka svētdien pulksten 22.20 Rokišķu rajonā uz autoceļa Juodupe-Alekni-Aknīste nezināmas markas automašīna notrieca 15 gadus vecu velosipēdisti un aizbrauca no notikuma vietas. Slimnīcā cietušajai konstatēts atvērts kreisās kājas lūzums un labās rokas ievainojums. Viņa atrodas bērnu slimnīcas reanimācijas nodaļā un naktī tika veikta operācija.

Rokišķu rajona policijas komisariāta pagaidu vadītājs Roberts Krasausks teica, ka ceļu satiksmes negadījuma vietā atrastas Latvijas valsts reģistrācijas automašīnas numura zīmes.

"Policijas darbinieki veica savu darbu un apmēram 22.45 ievēroja, ka no Aleknu ciema puses brauc automašīna, viņi mēģināja to apturēt, bet tā neapstājās. Tomēr šai automašīnai "Rover" jau bija Lietuvas numura zīmes. Kad policisti sāka vajāt automašīnu, tā neapstājās, automašīna tika vadīta huligāniskā braukšanas stilā, radot draudus cietiem ceļu satiksmes dalībniekiem," viņš stāstīja.

Sekojot automašīnai "Rover 214", policijas darbinieki pulksten 23.04 raidīja četrus brīdinājuma šāvienus no dienesta ieroča gaisā un piecus šāvienus uz automašīnas labās puses priekšējo riteni, kuram tika sašauta riepa.

Pie automašīnas tika aizturēts 24 gadus vecs vīrietis un 32 gadus veca sieviete, kas abi ir Latvijas pilsoņi. Abiem tika konstatēts spēcīgs alkohola reibums - attiecīgi 2,91 un 2,64 promiles.

Notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, kurš no viņiem vadīja automašīnu.

Sākotnējā izmeklēšanas informācija liecina, ka Latvijas pilsoņi, iespējams, notrieca 15 gadus veco velosipēdisti ar vienu automašīnu, bet pēc tam no policijas bēga jau ar citu spēkratu.

LETA/Foto: Shutterstock