Gaiļezera slimnīca "pasūta tālāk" gripas slimnieku ar 41 grāda temperatūru. VIDEO
Jaunajam cilvēkam bija pagalam slikti - gripas komplikācijas. Saudzējot 60 Gaiļezerā tobrīd esošos, sirdzēju no slimnīcas izraidīja, un viņš ar taksometru (41 grāda temperatūras mocīts!) brauca uz citu slimnīcu.
Sabiedrība
2016. gada 23. februāris, 22:15

Gaiļezera slimnīca "pasūta tālāk" gripas slimnieku ar 41 grāda temperatūru. VIDEO

Jauns.lv

41 grāda temperatūra un gripa nav iemesls, lai sirds slimnieku uzņemtu Gaiļezera klīnikā. Par to pārliecinājās kāds rīdzinieks. Pēc atteikuma paša spēkiem sasniedzis Latvijas Infektoloģijas centru, viņš nekavējoties tika stacionēts ar A tipa gripu un komplikācijām - abpusēju plaušu karsoni. Ne ātrā palīdzība, ne Gaiļezera uzņemšanas vadība šajā situācijā savu vainu nesaskata. Un aicina cilvēkus apzināties, ka gripa jāārstē, uzreiz sazinoties ar ģimenes ārstu.

Viņam vēl nav pat 30 gadu, taču līdzšinējā mūža laikā veiktas jau vairākas sirds operācijas. Brīdī, kad pacientam (kurš saprotamu iemeslu dēļ vēlējies palikt anonīms) temperatūra bija uzkāpusi līdz 41 grādam un viņš mocījās ar neciešamām galvas sāpēm, jaunais vīrietis sauca "ātros". Pat divreiz. Viņam ieteica pretsāpju medikamentu "Ibumetin" un sīrupu bronhu ārstēšanai. Taču pēc trim dienām vīrietis saprata, ka jādodas uz slimnīcu. Izvēlējies tuvāko, proti, Gaiļezeru.

"Ārsts uzklausīja un pateica, lai dodos uz Infektoloģijas centru. Vienkārši... ne izstūma, bet... nevar to pat noraksturot. Vienkārši pateica, lai es dodos prom, jo esmu infekciozs," par notikušo LTV žurnālistei stāsta sirdzējs. Viņš bijis spiests saukt taksometru, maksāt 10 eiro par ceļu, lai nokļūtu nākamajā klīnikā, kur attieksme bijusi pieņemama.

Izvaicātie Gaiļezera slimnīcas pārstāvji atzina, ka konkrētā situācijā ārsts rīkojies pareizi. Tobrīd klīnikā uz vietas rindā bijuši 60 pacienti, un nebūtu pareizi viena šāda slimnieka dēļ pakļaut gripas riskam viņus visus; tāpēc sirdzējs aizraidīts. "Es nezinu, vai tas ir nomāli, ka viņam jāsauc taksis... tā bija viņa izvēle," komentēja Gaiļezerā.

Vairāk par gripas slimnieka piedzīvojumiem Latvijas medicīnas sistēmā skaties Aijas Kincas sagatavotajā sižetā:

Kasjauns.lv/LTV "Panorāma"

Tēmas