Liepājas teātrī top izrāde Džordža Orvela "1984"
Liepājas teātrī top izrāde Džordža Orvela "1984".
Kultūra
2014. gada 11. novembris, 21:10

Liepājas teātrī top izrāde Džordža Orvela "1984"

Jauns.lv

Liepājas teātrī top Džordža Orvela romāna "1984" iestudējums Lauras Grozas-Ķiberes režijā, pavēstīja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Iestudējuma pirmizrāde paredzēta 5.decembrī.

Orvela romāns "1984" ir viens no slavenākajiem pagājušā gadsimta darbiem un iekļauts 100 ietekmīgāko grāmatu sarakstā. Autors šo antiutopiju ir sarakstījis 1948.gadā, radot apokaliptisku nākotnes redzējumu par 1984.gadu.

Darbā ir aprakstīta kāda lielvara, kas ilgojas pēc būtiskas pasaules teritoriālās pārdales un vienas, nemainīgas un neapstrīdamas patiesības ieviešanas. Galvenais varonis Vinstons Smits (Egons Dombrovskis) iemīlas Džūlijā (Agnese Jēkabsone) un kopīgiem spēkiem cer izrauties no uzspiestās sistēmas un mainīt pasauli.

Izrādē piedalīsies arī aktieri Gatis Maliks, Leons Leščinskis, Anda Albuže, Viktors Ellers, Edgars Ozoliņš, Sandis Pēcis, Terēze Laukšteina un Normunds Kalniņš.

Iestudējumam top Kārļa Auzāna komponētā oriģinālmūzika. Muzikālā materiāla tapšanai saņemts finansējums no Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu oriģinālmūzika". Radošajā komandā darbojas arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Liene Grava, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un video mākslinieks Andris Vētra.

Izrādē skarto tēmu dēļ to nav ieteicams apmeklēt skatītājiem līdz 14 gadu vecumam.

BNS/Publicitātes foto