Kultūra
2014. gada 21. novembris, 08:27

Nacionālajā teātrī top komēdija par trīsdesmitgadniekiem Ziemassvētkos

Jauns.lv

Latvijas Nacionālajā teātrī režisors Ģirts Ēcis iestudē Alana Eikborna komēdiju "Svētku laika pārpratumi", kuras pirmizrāde paredzēta 4.decembrī, informēja Latvijas Nacionālā teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Viņa pastāstīja, ka tā ir ģimenes komēdija pieaugušajiem, kurā visi varoņi satiekas Ziemassvētku brīvdienās kādā savrupmājā.

Eikborns ir britu dramaturgs, kura humora izjūta vienmēr ir bijusi vienkārša un silta. Varētu pat teikt ģimeniska, jo kas gan vajadzīgs trīsdesmitgadniekiem Ziemassvētkos? Dāvanas zem eglītes, mazliet uzmanības no radu puses un mīlestība. Ja ar pirmajām divām vajadzībām būs komiski pārpratumi, tad mīlestība izrādīsies tikai ilūzija, un kādam/kādai sāpēs sirds, kaut arī visiem citiem būs priecīgi, par izrādi pastāstīja Rimšēviča.

Ēcis pastāstīja, ka Ziemassvētku laiks neesot viņa patīkamākais laiks. "Šī luga ir par šiem obligātajiem ģimeņu salidojumiem, līdzīgi kā kāzas vai bēres, kur visi sanāk kopā un visi grib būt priecīgi šajā tumšajā laikā, svinot Jēzus bērniņa dzimšanu," norādīja režisors. Izrāde balstoties tajā, ka sabraukušie var teikt un darīt, ko vēlas, jo zina, ka viņus nevar izslēgt no ģimenes. "Izrādē ierodas arī viens jauns vīrietis, kas vēl mazliet pajaucas pa galvu meitenēm. Nu, tā ir ģimene. Ģimene, ar ko tu vari salamāties, izkliegties, izbļaustīties visu, ko domā, bet naidu ilgi nevajag turēt. Tāpēc tā ir komēdija, nevis drāma," uzsvēra Ēcis.

Lomās izrādē būs Uldis Anže, Madara Botmane, Marija Bērziņa, Juris Lisners, Daiga Kažociņa, Normunds Laizāns, Arturs Krūzkops, Evija Skulte un Ģirts Liuziniks.

Izrādes scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece - Kristīne Abika, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš, komponists - Jēkabs Nīmanis.

LETA