Iznākusi Grigules avīzīte. Lūk, ko politiķe tajā paudusi
Pret mani vērsta labi organizēta un profesionāla propagandas kampaņa, savā izdevumā paudusi eiroparlamentāriete Iveta Grigule.
Politika
2017. gada 17. februāris, 14:23

Iznākusi Grigules avīzīte. Lūk, ko politiķe tajā paudusi

Jauns.lv

Pret mani vērsta labi organizēta un profesionāla propagandas kampaņa, tā savā reklāmas avīzē, kas tuvākajā laikā tiks izsūtīta Latvijas iedzīvotājiem norāda Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule (ZZS).

Izdevumā, kuram paredzēti 645 700 eksemplāri, lielākoties ir intervija ar Eiroparlamenta deputāti, kurā viņa skaidrojusi savu darbību EP, kā arī atgādinājusi, kādēļ balsojusi pret EP rezolūciju, kas aicina cīnīties pret trešo pušu īstenoto propagandu.

Politiķe arī norādījusi, ka viņas biežā neuzstāšanās EP ar runām nav saistīta ar to, ka deputāte maz iesaistās parlamenta darbībā un Latvijas interešu aizstāvēšanā.

"Visi lēmumi visos parlamentos - gan Eiropas, gan Latvijas, gan citās valstīs - jau netiek pieņemti plenārsēžu zālēs. To, protams, var nezināt tie, kas politiskajiem procesiem līdzi neseko un par tiem neinteresējas, vai arī tie, kas akli tic skaistajiem saukļiem par demokrātiju un parlamentārismu," paudusi politiķe.

Viņa arī norādījusi, ka savu iespēju robežās palīdz Latvijas lauksaimniekiem, zvejniekiem, kā arī uzņēmējiem, piebilstot, ka to darīs arī turpmāk.

Attiecībā uz iedzīvotājiem nosūtītajām apsveikuma kartītēm, Grigule skaidro, ka tam atvēlēto naudu nav iespējams ziedot. "Diemžēl labdarībai šī nauda nav paredzēta" viņa norādījusi, piebilstot, ka pati personīgi daudz ziedojusi Latgales pensionāru apvienībai, Preiļu senioru deju kolektīvam, jaundzimušu bērnu aprūpei, dzīvnieku patversmju labiekārtošanai, kā arī Vidzemes patriotiskās dzejas festivālam un "Siera klubam".

Grigule atzinusi, ka pēc balsojuma EP saistībā ar pieņemto rezolūciju nav komunicējusi ar medijiem ātri, jo ap rezolūcijas izstrādāšanas laiku, kā arī pašā pieņemšanas laikā bija "daudz emociju un histērijas".

"Tādās situācijās vienmēr prātīgāk ievilkt elpu, saskaitīt līdz desmit un paklusēt," norādījusi politiķe.

Viņa arī uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) ārpolitika daudzviet bijusi kļūdaina un gļēvulīga, "pārāk iecietīga pret radikālajām teroristu organizācijām, pārāk iecietīga pret nebeidzamajām ekonomisko bēgļu plūsmām no Āfrikas Ziemeļiem, Tuvējiem un Vidējiem Austrumiem".

Tāpat politiķes ieskatā minētās rezolūcijas galvenais aizstāvis esot bijusi Eiropas Tautas partijas (ETP) politiskā grupa. "Tieši šī politiskā spēka realizētās ārpolitikas un iekšpolitikas rezultātā vecās Eiropas valstis plaši atvēra durvis bēgļiem," teikts reklāmas avīzē.

Viņa arī norādījusi, ka partija "Vienotība" ir šī politiskā spēka sabiedrotais, līdz ar to viņai neesot pārsteigums, ka bijušā premjerministra Valda Dombrovska (V) laikā "Latvijas pozīcija pret bēgļu uzņemšanu bija visai mīksta".

Eiroparlamentārietes ieskatā "Vienotības" interesēs bija izdevīgi arī "sacelt traci par "prokrieviskumu", lai novērstu uzmanību no būtiskā". "Tika izdomāts iemesls, un sacelta vētra ūdens glāzē," uzskata politiķe, paužot, ka pret viņu vērsta labi organizēta un profesionāla propagandas kampaņa. "Bet mani tas nesalieks un nenobiedēs," viņa piebildusi.

Attiecībā uz valdības vadītāju Māri Kučinski (ZZS), Grigules ieskatā viņš esot "lāga vīrs", taču viņam esot "daudz līniju, kuras nedrīkstētu pārkāpt attiecībā uz Latvijas laiku mazo skolu un reģionālo slimnīcu slēgšanu. "Lai viņam veicas, no sirds!" paudusi politiķe.

Tāpat Grigules reklāmas avīzē iekļauti Uzbekistānas, Kazahstānas, Azerbaidžānas vēstnieku viedokļi par Grigules darbu, kā arī sadarbību ar ES.

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde šodien apstiprināja Grigules iesniegumu par izstāšanos no partijas un pieņēma lēmumu par eiroparlamentārietes izslēgšanu no LZS biedru saraksta.

Lēmums pieņemts vienbalsīgi ar 12 balsīm "par", informēja LZS ģenerālsekretārs Artūrs Graudiņš.


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA