Liepājas ostā nogrimis Fonteina nopirktais zvejas kuģis. FOTO
Iespējams kuģis būšot jāizceļ, bet tas esot jālemj īpašniekam.
112
2014. gada 6. decembris, 12:10

Liepājas ostā nogrimis Fonteina nopirktais zvejas kuģis. FOTO

Jauns.lv

Šodien no rīta ap plkst.8 Liepājas ostas kanālā konstatēts, ka nogrimis pietauvojies kuģis, kuru šā gada sākumā iegādājies Dāņu izcelsmes Liepājas uzņēmējs un mūziķis, kādreizējais Liepājas domes deputāts Stēns Lorenss, kurš labāk pazīstams kā Luijs Fonteins.

Kā ziņo Latvijas Radio, tā kā kuģa dokumentācija nav bijusi kārtībā, kuģi bija liegts darbināt, un tas atradies jahtu centrā pie piestātnes. Pēc kuģa nogrimšanas ūdenī parādījušies naftas produkti, kas veiksmīgi savākti.

Liepājas ostas aizsardzības virsnieks Kaspars Poņemeckis Latvijas Radio pastāstīja, ka kuģis zaudējis peldspēju un no tā akvatorijā nonākuši naftas produkti. Apkārt piesārņojuma vietai saliktas absorbējošas bonas un noplūde lokalizēta.

Iespējams kuģis būšot jāizceļ, bet tas esot jālemj īpašniekam.

Jau vēstīts, ka kuģi Fonteins nopircis šā gada pavasarī. Viņš apstiprināja, ka Dānijā nopircis zvejas kuģi un aptuvenā pirkuma summa ir virs 1000 eiro. Pagājušā gadsimta četrdesmito gadu sākumā būvētais kuģis "Spurn" tika pietauvots Liepājas Tirdzniecības kanālā iepretim klubam "Fontaine Palace".

Fonteins atzina, ka kuģi viņš, protams, neizmantos zvejošanai, bet gan izklaides braucieniem un, iespējams, tālākiem ceļojumiem. Vispirms gan bija plānots veikt kuģa remontu, toreiz informēja uzņēmējs.

LETA/Foto: Aculiecinieka foto