Nostrostē deputātu Kaimiņu par traci dzērumā. Viņa kolēģis Šics: "Tā ir vētra ūdens glāzē!"
Arturs Kaimiņam pirmdien nācās atzīties, ka viņš pamatīgi samelojies – piektdienas naktī viņš Vecrīgas krogos ālējies dzērumā, nevis saņēmis „pa purnu” savas politiskās pārliecības dēļ.
Politika
2014. gada 15. decembris, 16:02

Nostrostē deputātu Kaimiņu par traci dzērumā. Viņa kolēģis Šics: "Tā ir vētra ūdens glāzē!"

Jauns.lv

Saeimas deputātu Arturu Kaimiņu (Reģionu apvienība) pirmdien nostrostēja Saeimas frakcijas ārkārtas sēdē. Tomēr ālēšanās Vecrīgas krogos neesot pietiekams iemesls, lai viņam pieprasītu nolikt deputāta mandātu.

Reģionu apvienības Saeimas frakcija šodien vien nosodīja deputāta rīcību, bet atkāpties no mandāta vai kādiem amatiem neprasīja. Frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš norādījis, ka Kaimiņam nav nepieciešams nolikt mandātu.

Mārtiņš Šics: „Kaimiņam jāpiestrādā pie savas uzvedības un rakstura”

Kaimiņa kolēģis no Reģionu apvienības Mārtiņš Šics Kasjauns.lv teica: „Latvijas Reģionu apvienības ārkārtas Saeimas frakcijas sēdē uzklausījām Kaimiņu un ar viņu izrunājāmies ļoti korekti, sirsnīgi un biedriski. Ar viņu pārrunājām, ka viņam jāpiestrādā pie savas uzvedības un rakstura. Ir lietas, kur vajadzīga savaldīšanās – piemēram, trīs reizes jānoskaita līdz desmit. Viņam pie tā ir jāpiestrādā. Ir cilvēki, kuri iekuļas nepatikšanās un kuri nē. Kaimiņš iekuļas šādos pārpratumos, jo nav politiskajā vidē rūdīts. Domājam, ka esam šo lietu pārrunājuši un to var slēgt.

Neesmu eksperts, bet domāju, ka rokkafejnīcā viņš nebija lietojis alkoholu. Uzskatu, ka ap šo gadījumu ir sacelta vētra ūdens glāze, tā ir saasināta mediju uzmanība. Un šajā situācijā netiek pamanītas lietas, par kurām Kaimiņam varam pateikt paldies, piemēram, par darbību „Maxima” lietā.

Pats Kaimiņš šo lietu pārdzīvo un vairs nav ieinteresēts komentēt šo nebūtisko incidentu. Viņš ir sarūgtināts, ka tas viņu atrāvis no darba, gatavošanās trešdienas sēdei, kurā izskatīs valsts budžetu.”

Deputāts, kurš nekad nemelo, samelojies par savu dzēruma pakāpi

Savukārt Kaimiņš atvainojies par savu „deputāta necienīgo rīcību un emocionālo nesavaldību” 13.decembra naktī Latvijas 1. rokkafejnīcā. Deputāts arī atzina, ka bija lietojis alkoholu. Te gan jāteic, ka deputāts, kurš visu laiku mīl uzsvērt, ka viņš nekad nemelo, pirms tam teica, ka nebija lietojis alkoholu. Pēc nostrostēšanas Saeimas frakcijas sēdē viņš solīja darīt visu, lai turpmāk nesniegtu nepatiesas ziņas.

Kaimiņš norādīja, ka atvainojas visiem vēlētājiem un visiem, kas bijuši iesaistīti incidentā. Viņš skaidroja, ka ir emocionāls cilvēks un nekad nav solījis būt kā paraugbērns. Politiķis norādīja, ka nav pārkāpis likumu, savukārt policijas veikto aizturēšanu viņš skaidro kā pārpratumu. Policija darīja savu darbu un bija uzdevumu augstumos, norādīja deputāts.

Jāatgādina, ka viens no Latvijas 1. rokkafejnīcas dibinātājiem Mareks Mediņš aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka konflikts noticis 13. decembrī ap pulksten 1.30 starp kluba apsardzes darbiniekiem un Kaimiņu. Pēc Mediņa stāstītā, deputāts bija stipri iereibis, stāvēja pie bāra letes un traucēja apkalpot citus klientus. Apsardzes darbinieks piegājis pie Kaimiņa un palūdzis paiet malā.

Tomēr Kaimiņš atteicies to darīt un kļuvis agresīvs, tāpēc izveidojies konflikts un apsardze palūgusi klientam atstāt kafejnīcas telpas. Ņemot vērā to, ka persona atteicās to darīt, apsardzes darbiniekiem nācās izvest agresīvo klientu ārā.

Pēc viņa stāstītā, ar izraidīšanu no rokkafejnīcas Kaimiņš nebija apmierināts un centās atkārtoti, ar spēku iekļūt telpās. To savukārt pamanījusi uz ielas patrulējošā pašvaldības policijas patruļa, kura Kaimiņu aizturējuši.

Iepriekš Kaimiņš bija paudis, ka pirms negaidītā uzbrukuma apsargs viņam krievu valodā viņam teicis: „Tas tev par mūsu svētkiem 7. janvārī!”.

Elmārs Barkāns, LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA