Nojaukta Gulbenes brīvdabas estrāde
Gulbenē līdz ar zemi nolīdzināta pirms 20 gadiem padomju armijas lidlaukā uzslietā brīvdabas estrāde, kuru tā arī gulbenieši nebija atzinuši. Tā darbojās vien desmit gadus un pēc tam visu pamesta pārvērtās par nepievilcīgu graustu.
Novadu ziņas
2015. gada 2. janvāris, 17:20

Nojaukta Gulbenes brīvdabas estrāde

Jauns.lv

Īsi pirms Jaungada svinībām Gulbenē līdz ar zemi nolīdzināta Gulbenes brīvdabas estrāde, kas pēc valsts neatkarības atgūšanas tika izveidota bijušajā padomju armijas lidlaukā, tās vajadzībām pielāgojot vienu no okupantu karaspēka uzbērtajiem lokatorkalniem.

Gulbenes brīvdabas estrāde tika izveidota pirms 20 gadiem kādreizējā padomju armijas lidlauka teritorijā. Tomēr estrāde tā arī ilgu mūžu nepiedzīvoja. Tā tika izmantota vien dažus gadus un jau šī gadsimta pirmajā desmitgadē estrāde pārvērtās par dzīvībai bīstamu graustu.

Gulbenes pilsētas pārvaldes Komunālās saimniecības nodaļas vadītājs Jānis Krastiņš laikrakstam „Dzirkstele” apstiprinājis, ka estrādes vieta tagad ir nolīdzināta. Jāteic, ka pašvaldība lēmumu par estrādes nojaukšanu jau bija pieņēmusi teju pirms gada – 2014. gada janvāra beigās. Pašvaldībai estrādes nojaukšana izmaksāja gandrīz 6000 eiro un to varēja atļauties tikai tagad, pagājušā gada beigās, kad konstatēja, ka pilsētas budžetā ir pāri palikusi nauda, kuru var izmantot šim mērķim.

No estrādes pārpalikušie būvgruži tagad aizvesti pārstrādei, lai tos pēcāk varētu izmantot ceļu remontiem.

Brīvdabas estrāde Gulbenē tika uzcelta kādreizējā padomju armijas lidlaukā, skatītāju vietām pielāgojot vienu no mākslīgi uzbērtajiem lokatorkalniem. Tādu klajumā ir pavisam trīs, turklāt bērnu un jauniešu iemīļoti ziemas sezonā. Jau pirms vairākiem mēnešiem Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Caunītis laikrakstam „Dzirkstele” teicis, ka iedzīvotāju aptauja liecinot: iedzīvotāju uzskata, ka bijušais lidlauks estrādei nav tā īstā vieta. Turklāt būvvalde, veicot tās apsekošanu, konstatējusi, ka ēka ir sliktā stāvoklī, tādēļ nojaucama.

Jau 2008. gadā toreizējā Gulbenes dome sagatavoja Nākotnes ielas, kuras tuvumā atradās nu jau nojauktā estrāde, dzīvojamo māju masīva un tam piegulošās teritorijas – bijušā lidlauka - detaļplānojumu, kurā vairs nebija vietas brīvdabas estrādei.

Pašvaldības pārstāvji norādījuši, ka tās plānos ir ar laiku tuvumā esošo stadionu izmantot vairākām funkcijām. Piemēram, tajā ar pārvietojamo skatuvi būtu iespējams organizēt dažādus novada un lielāka mēroga ne tikai sporta, bet arī kultūras pasākumus, tā daļēji stadionam pildot arī estrādes funkcijas.

Kasjauns.lv, Foto: Zilgma Kukle/LETA