Deviņgadīgo Dāvi pirmdien izrakstīs no slimnīcas ASV; viņš dosies mājās
Filadelfijas Bērnu slimnīcā 18.decembrī zēnam tika veikta operācija, kura noritēja astoņas stundas.
Sabiedrība
2015. gada 3. janvāris, 11:23

Deviņgadīgo Dāvi pirmdien izrakstīs no slimnīcas ASV; viņš dosies mājās

Jauns.lv

Deviņgadīgais Dāvis pirmdien, 5.janvārī, tiks izrakstīts no Filadelfijas bērnu slimnīcas un dosies mājās, pavēstīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Šādu informāciju fondam snieguši slimnīcas pārstāvji un Dāvja mamma.  Pašlaik Bērnu slimnīcas fonds meklē avioreisu, ar kuru Dāvis kopā ar mammu varētu atgriezties mājās.

Dāvis uz ASV devās pagājušā gada 16.decembrī. Filadelfijas Bērnu slimnīcā 18.decembrī zēnam tika veikta operācija, kura noritēja astoņas stundas un kurā piedalījās arī Dāvja ārstējošais ārsts Olafs Volrāts no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas. Procedūra bija veiksmīga, un Dāvim jau decembra beigās tika izņemtas drenes un viņš patstāvīga varēja staigāt pēc gandrīz vairāk nekā pusgadu ilga perioda, atgādināja Dambiņa.

Filadelfijas Bērnu slimnīcas ārsti turpina meklēt cēloni, kā dēļ zēnam radās nopietni veselības sarežģījumi, taču pašlaik jau ir skaidrs, ka tā nav kardioloģiska saslimšana, par ko iepriekš bija aizdomas.

Pēc ārstu uzskata, Dāvis var dodies mājup un nepieciešamos izmeklējumus var veikt attālināti, par tiem informējot Dāvja ārstējošos ārstus Latvijā, paskaidroja fonda vadītāja.

Jau vēstīts, ka Dāvim tika konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, kā dēļ veidojas neatgriezeniski vielu maiņas traucējumi un iestājas imūndeficīta sindroms. Nesniedzot steidzamu palīdzību, slimības iznākums vairumā gadījumu ir letāls. Bērnu slimnīcas ārsti Latvijā bija veikuši vairākas medicīniskas darbības, kas cerēto rezultātu nedeva, un bija nepieciešama ārvalstu palīdzība.

Dāvja dzīvības glābšanai un veselībai pāris dienu laikā tika ziedoti 317 173,95 eiro, valsts piešķīra100 000 eiro. Dāvis bija pirmais pacients no Latvijas, kuram bija nepieciešams doties ārpus Eiropas Savienības un ekonomiskās zonas, lai saņemtu medicīnisko palīdzību, jo tāda bija iespējama tikai ASV.

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums  no video