Politika
2015. gada 4. janvāris, 08:28

Saeimas apakškomisijā skatīs ekspertu grupas priekšlikumus KNAB darbības modelim

Jauns.lv

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijā janvārī skatīs ekspertu grupas priekšlikumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbības un pārraudzības modelim, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Uz apakškomisijas sēdi 27.janvārī plkst.13.30 uzaicināti biroja pārstāvji, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes docents Aldis Lieljuksis, biedrību "Sabiedrība par atklātību - Delna" un "Sabiedriskās politikas centrs "Providus"" pārstāvji.

Jau ziņots, ka pēc organizācijas "Sabiedrība par atklātību - Delna" ierosinājuma premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība") piekritusi nevirzīt jautājumu par biroja turpmāko darbību apspriešanai valdībā, bet turpināt konsultācijas ar ekspertiem un organizēto pilsonisko sabiedrību.

KNAB jau ilgāku laiku tiesājas ar vairākām biroja darbiniecēm, tostarp bijušo KNAB vietnieci Jutu Strīķi un arī Ilzi Dravnieci. Pagaidām tiesa pieņēmusi vairākus birojam nelabvēlīgus lēmumus.

BNS