112
2024. gada 1. maijs, 07:54

VIDEO: krimināllieta par apzinātu draudzenes inficēšanu ar HIV tiek pārsūdzēta apelācijas instancē

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pirmās instances tiesa piemērojusi 50 tūkstošu eiro naudassodu un 90 stundu sabiedrisko darbu vīrietim, kurš apzināti inficēja savu draudzeni ar cilvēka imūndeficīta vīrusu (HIV). Tomēr krimināllieta nebūt nav noslēgusies, norāda“360TV ZIŅneši”.

2014. gadā kāds vīrietis Rīgā inficēja savu draudzeni ar HIV, jo nevēlējās no viņas šķirties. Sieviete dokumentus, kas vēstīja, ka viņas dzīvesdraugam ir HIV atklāja nejauši - viņas partneris šo faktu bija noklusējis un apzināti draudzeni inficējis ar potenciāli nāvējošo slimību.

Rīgas Pārdaugavas prokuratūras prokurore Herta Miķelsone par vīrietim piespriesto tiesas spriedumu nav apmierināta:

“Sods tika prasīts brīvības atņemšana uz 2 - 6 gadiem nosacīti, jo mums bija jāņem vērā saprātīgie termiņi, ņemot vērā, ka šis noziedzīgais nodarījums tika izdarīts 2014. gadā.”

Prokurore lietu bija pārņēmusi no kolēģes, kas bija devusies pensijā, un tad arī tika secināts, ka lieta ir novilcināta. Tūdaļ tika darīts viss iespējamais, lai tā no plaukta policijā, kur iestrēgusi, nonāktu tiesā.

Vīrietis iepriekš nav sodīts un viņš strādā, tāpēc tiesa nepiesprieda visbargāko sodu – argumentē tiesnese. Tāpat tiesa piesprieda apsūdzētajam maksāt cietušajai morālā kaitējuma kompensāciju - 50 tūkstošus eiro. Savukārt cietušajai noteikts visu mūžu vērot savu veselību un rūpēties, lai netiktu inficēti citi cilvēki.

Šobrīd lieta pārsūdzēta apelācijas instancē. To gan darījušas abas puses, tai skaitā arī apsūdzētais.