foto: Pixabay.com
Sniegotajā laikā pieaudzis negadījumu skaits uz autoceļiem
Ilustratīvs attēls.
112
2024. gada 23. aprīlis, 19:21

Sniegotajā laikā pieaudzis negadījumu skaits uz autoceļiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Laikā, kad Latviju pārsteidzis sniegs un sals arī autovadītājiem jābūt sevišķi modriem. Ziemīgajā laikā pieaudzis ceļu satiksmes negadījumu skaits (CSN) Latvijā, bet visvairāk sadursmju novērotas Rīgas reģionā, Jauns.lv atklāj Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Bagdone.

"Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā Valsts policija reģistrēja 130 ceļu satiksmes negadījumus, no kuriem desmit bija ar cietušajiem. Salīdzinot ar ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kad ir labi laikapstākļi, tad dienā ir vidēji līdz 100 negadījumiem, var teikt, ka pagājušajā diennaktī skaits ir bijis nedaudz lielāks," norāda Bagdone.

Šodien no pulksten 06.00 līdz 16.00 Valsts policija valstī kopumā ir reģistrējusi 63 ceļu satiksmes negadījumus bez cietušām personā un četrus negadījumus ar cietušām personām. Visvairāk negadījumi ir notikuši Rīgas reģionā.

Arī naktī uz trešdienu gaisa temperatūra Latvijā pazemināsies līdz -5 grādiem un rīta pusē vairākus autoceļus klās apledojums, tādēļ autovadītājiem jāievēro piesardzība. Tomēr metereologi mierina, ka šobrīd prognozes rāda, ka šis ir "pēdējais ziemas uznāciens", un jau tuvākajās dienās gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies.