foto: EPA/Scanpix
Latvijas reģionu iedzīvotājus aicina uz izzinošām aktivitātēm par Eiropas Savienību
Eiropas Parlamenta birojs Latvijā aprīļa beigās sāks vairāku pasākumu sēriju Latvijas reģionos, aicinot iedzīvotājus izzināt Eiropas Savienību
Novadu ziņas
2024. gada 23. aprīlis, 13:53

Latvijas reģionu iedzīvotājus aicina uz izzinošām aktivitātēm par Eiropas Savienību

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Eiropas Parlamenta birojs Latvijā sadarbībā ar centriem "Europe Direct" aprīļa beigās sāks vairāku pasākumu sēriju Latvijas reģionus, aicinot iedzīvotājus piedalīties aktivitātēs un izzināt Eiropas Savienību, EP, kā arī noskaidrot, kāpēc jāpiedalās Eiropas vēlēšanās, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Kuldīgā pie Ventas rumbas 27.aprīlī no plkst.11 līdz 16 norisināsies palu šovs "Lido zivis Kuldīgā". Pasākuma laikā EP biroja Latvijā un "Europe Direct Kuldīga" izveidotā programmā apmeklētāji varēs piedalīties viktorīnā par EP un laimēt balvas, kā arī iepazīt Eiropas vērtības un salīdzināt tās ar savām personiskajām vērtībām.

Ventspils iedzīvotāji un viesi 6.maijā aicināti piedalīties velosipēdu orientēšanas sacensībās "Eiropas pēdas Ventspilī". Orientēšanās laikā dalībniekiem būs jāatrod 20 objekti, kuri atspoguļo Eiropas vērtības vai tapuši ar ES finansējumu. Visas dienas garumā sacensību dalībniekiem un atbalstītājiem Eiropas teltī būs iespēja laimēt balvas, atbildot uz dažādiem jautājumiem par EP un arī izzināt, kā EP uzlabo Latvijas iedzīvotāju ikdienu.

Daugavpilī 8.maijā notiks Eiropas pagalma svētki, kas pulcēs dažāda vecuma interesentus, aicinot piedalīties debašu cīņā, diskusijā "Ticēt savas balss spēkam", grafiti meistarklasē, kā arī citās aktivitātēs. Uz svētku skatuves apmeklētājus priecēs muzikālie priekšnesumi un dažādas izlozes, savukārt plkst.15 tiešsaistē plānots konkurss par un ap Eiropu, kurā piedalīsies dalībnieki no visas Latvijas. Veicinot demokrātijas izpratni, pagalma svētkos jauniešiem būs arī iespēja balsot par četrām iniciatīvām, kuras, viņuprāt, vajadzētu ieviest Daugavpilī.

Svinot Latvijas divdesmitgadi ES, Gulbenes, Madonas un Alūksnes novados norisināsies orientēšanās spēlē "20 gadi - 20 sasniegumi". Divu mēnešu laikā spēles dalībnieki meklēs objektus, kuri gan īstenoti ar ES finansējumu, gan saistīti ar ES vērtībām. Orientēšanās spēles atklāšanas dienā, 16.maijā, Eiropas pagalma svētkos Gulbenes iedzīvotāji un viesi varēs piedalīties lielformāta āra spēlēs, Eiropas piknikā ar Eiropas brīvprātīgajiem jauniešiem, paneļdiskusijā par izglītību. EP teltī norisināsies viktorīna un varēs izzināt savas un Eiropas vērtības.

"Europe Direct" centri darbojas Eiropas Komisijas paspārnē, un to uzdevums ir informēt sabiedrību par ES jautājumiem un veidot saikni starp ES institūcijām un iedzīvotājiem, kā arī sadarboties ar vietējām organizācijām, īstenojot dažādus projektus ES aktualitāšu skaidrošanai. Patlaban "Europe Direct" centri darbojas Gulbenē ar filiālēm Madonā un Alūksnē, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā un Cēsīs, Ventspilī, Kuldīgā, Jelgavā un Jēkabpilī.