Runā Rīga
2024. gada 23. aprīlis, 19:31

VIDEO: Rīgā, iespējams, atjaunos nakts transportu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sākoties vasaras sezonai, Rīgā palielinās tūristu skaits un aktivizējas galvaspilsētas nakts dzīve. Rīgas satiksme aizsākusi diskusijas par iespējamu sabiedriskā transporta kursēšanu naktīs, vēsta “360TV ZIŅneši”.

“Es esmu bijusi daudzās Eiropas valstīs. Piemēram, Prāgā tramvajs vienmēr kursē līdz rītam. Nakts sabiedriskais transports ir pieejams Vācijā, arī Ungārijā, Budapeštā, un daudz kur citur. Ja jūs gribat, lai Rīga ir dzīva pilsēta, jums nepieciešams nodrošināt transportu. Tas piesaistīs cilvēkus, viņi apmeklēs pasākumus, klubus, bārus, jo sabiedriskais transports vienmēr ir lētāks par taksi," nodrāda kāds aptaujātais tūrists no Turcijas.

Arī rīdzinieki Valters un Kristaps ieceri atbalsta norādot, ka “ nakts transports jauniešiem ir nepieciešams, jo naktī ielas nav tik drošas. Viņuprāt, būtu daudz labāk, ja naktīs kursētu sabiedriskais transports.”

Bija laiki, kad Rīgā naktī reizi stundā kursēja dežūrtramvaji. Pēc tam bija nakts autobusi. Bet pasažieru skaits nakts reisos, gadiem ejot, saruka. Tāpēc beigu beigās kā galvaspilsētas nakts transports tika ieviesti mikroautobusi, kurus pirka ārpakalpojumā. Savukārt, iestājoties pandēmijai, naktīs pārstāja kursēt arī tie. Tagad autobusi, tramvaji un trolejbusi beidz darbu krietni pirms pusnakts.

Vairāk skaties video!