Kļūdaina nošu pieraksta dēļ Rīgas domei būs jāpārlīmē 4. maija plakātus
Runā Rīga
2024. gada 19. aprīlis, 16:43

Kļūdaina nošu pieraksta dēļ Rīgas domei būs jāpārlīmē 4. maija plakātus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vairāki Latvijas mūziķi pauduši neizpratni par Latvijas himnas nošu neprecīzu attēlojumu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, 4.maijam, veltītajos plakātos

Mecosoprāns Kristīne Freimane ierakstā "Facebook" jautā mūzikas aprindu pārstāvjiem, vai Latvijas himnas notis plakātā uz afišas staba ir atainotas pareizi. To nokomentējuši citi mūzikas jomas pārstāvji. Valsts kultūrkapitāla fonda (VKF) eksperte Sanita Sējāne izteikusi atzinību vīram Andrim Sējānam, kurš plakātā izlabojis neprecizitātes, jo "vienaldzīgi nespēja paiet garām tik nepiedodami rupjām nošu pieraksta kļūdām".

"Tā ir mūsu Latvijas Valsts himna!!! Kas notiek????" viņa raksta.

"Korporatīvā nozarē šis nebūtu pieļaujams. Mums kā producentiem darbs tur arī beigtos. Acīmedzot te tam nav tāda nozīme.. Bet kam ir? tad tāds ir jautājums," zem sējās ieraksta "Facebook" spriež Rebeka Gaisa-Vīksna.

Rīgas dome mikroblogošanas vietnē "X" paudusi atvainošanos par kļūdaino informāciju pilsētvides plakātos, solot to nekavējoties izlabot. Pašvaldībā skaidro, ka neuzmanības dēļ tā ir akceptējusi nepārbaudītu vizuālo risinājumu, ko arī izvietojusi pilsētvidē.

Pilsētvidē izvietotos plakātus nomainīs, tāpēc patlaban drukā afišas bez kļūdām, skaidro vietvaras pārstāvji. Kā liecina publiski pieejamā informācija, mūziķu neapmierinātību raisījušo konceptuālo un vizuālo risinājumu izstrādāja Jānis Klaučs.