foto: Freepick
Iedzīvotāji sašutuši - Liepājā un Dienvidkurzemē prasa papildu maksu par atkritumu konteineru pievešanu pie mašīnas
Atkritumu izmešana. Ilustratīvs attēls.
Novadu ziņas
2024. gada 19. aprīlis, 05:21

Iedzīvotāji sašutuši - Liepājā un Dienvidkurzemē prasa papildu maksu par atkritumu konteineru pievešanu pie mašīnas

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

6 eiro par durvju atslēgšanu, lai varētu piekļūt atkritumu konteineram, un vēl 12 eiro, ja izvešanas dienā konteiners piepildīts mazāk nekā līdz pusei. Ar šādu jaunievedumu saskārušies Liepājas un Dienvidkurzemes novada iedzīvotāji, kuriem šomēnes nākas pārslēgt līgumus par atkritumu izvešanu.

Liepājnieki neslēpj sašutumu par jauno maksas papildpakalpojumu ieviešanu, savukārt atkritumu apsaimniekotāji norāda, ka dārgāk turpmāk jāmaksā būs tikai nelielai daļai klientu – tiem, kuru apkalpošana esot īpaši sarežģīta un apgrūtinoša.

"Atkritumu apsaimniekotāji līdzīgus papildu pakalpojumus par papildu maksu piedāvā arī citās savu pakalpojumu sniegšanas teritorijās. Šādi papildpakalpojumi ir bijuši pieejami un nodrošināti arī pašreizējā līgumu darbības laikā," uzsver atkritumu apsaimniekošanas reģionālā centra SIA ”Liepājas RAS” valdes loceklis Normunds Niedols.

Viņš norāda, ka "atkritumu radītājam/valdītājam ir jānodrošina brīva piekļuve specializētajam transporta līdzeklim konteinera novietnes vietai, un ja to nevar nodrošināt, tad atkritumu radītājs/valdītājs izvelk konteineri līdz tuvākai iespējamai vietai, kur var piekļūt transporta līdzeklis un iztukšot konteineru transportlīdzeklī ripinot. Tādējādi katram klientam ir atbildība nodrošināt pakalpojuma sniedzēja piekļuvi konteineram, un izvēle – atkritumu izvešanas dienā pašam novietot konteineru pieejamā vietā vai izmantot kādu no papildpakalpojumiem".

"Ja konteineri atrodas slēdzamā daudzdzīvokļu mājas kopējā novietnē vai tai var brīvi piebraukt atkritumu apsaimniekošanas transportlīdzeklis, un apkalpe var piestumt konteineru pie transportlīdzekļa (pa cietu segumu, ne tālāk kā 10-15 metri), papildu maksa netiek piemērota," uzsver Niedols.

Tāpat valdes loceklis norāda, ka "Liepājas iedzīvotājiem maksa par nešķirotu atkritumu izvešanu ir piektā zemākā valstī un iedzīvotāji par šo pakalpojumu maksā krietni mazāk kā rēzeknieši, rīdzinieki, valmierieši vai jelgavas iedzīvotāji".

Vairāk skaties video!