Sabiedrība
2024. gada 16. aprīlis, 19:23

VIDEO: kā sevi pasargāt no krāpnieku izliktajām lamatām spēkratu tirgū?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Manipulācijas ar odometru jeb tā dēvētā odometru tīšana ir miljardos eiro mērāms rūpals visā Eiropā, arī Latvijā. kā sevi pasargāt no krāpnieku izliktajām lamatām? Skaidro “360TV ZIŅneši”.

Pērkot lietotu auto, “iegrābties” ir pavisam vienkārši – vidēji, vismaz vienai trešdaļai no ārvalstīm ievesto spēkratu pirms reģistrācijas Latvijā tiek koriģēts odometra rādījums. To apstiprina arī viens no Facebook.com popularitāti guvušās lapas “Autodetektīvs” autoriem Agris. Pēdējais pašu veidotais pētījums atklājis, ka vidēji vienam auto tiek notīti aptuveni 120 000 km, taču netrūkst arī ekstrēmu piemēru.

Entuziastu apkopotā statistika atklāj, ka ļoti bieži fiksētais nobraukums samazinās automobiļiem, kas Eiropā kalpojuši kā taksometri, kā arī Skandināvijā iegādātiem VOLVO. Taču, arī kilometru tinēji seko līdzi tendencēm un auto braucēju izpratnei par to, cik auto nobrauc gadā.

Lai arī modernās automašīnas odometra rādījums var tikt glabāts vairākās vietās, tostarp ātrumkārbās, lukturos, atslēgās un pat katalizatoros, pieredzējuši servisa speciālisti atklāj, ka tie kuri krāpjas, to ļoti labi zina.

Vairāk skaties video!