112
2024. gada 12. aprīlis, 23:35

VIDEO: viltus Iekšlietu ministrijas darbinieks no trīs bērnu māmiņas izkrāpj 7 tūkstošus eiro

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Trīs bērnu māmiņa Annaa pirms nedēļas saņēmusi zvanu no kāda vīrieša, kurš uzdevās par Iekšlietu ministrijas darbinieku. Vīrietis apgalvojis, ka kāds viņas vārdā cenšas paņemt aizņēmumu, un lai problēmu atrisinātu viņai steigšus jānosūta "ministrijai" 7260 eiro, vēsta "Bez Tabu".

"Iekšlietu ministrijas darbinieks" lūdzis Annas palīdzību problēmas risināšanā un norādījis, ka nevienam par šo sarunu nedrīkstot stāstīt, jo sods par izrunāšanos esot kriminālatbildība.Pēc īsās sarunas Anna tikusi savienota ar darbinieci, kura srādājot "Centrālajā bankā".

Darbiniece Annai lūgusi aizņēmuma summu sadalīt pa vairākiem kontiem un doties uz bankomātu to izņemt. Māmiņai teikts, ka nauda jāieliek pakomātā un jāsūta uz Centrālo banku, lai slēptu pēdas – Annai tiks izveidots jauns konts, viņai tikai jānorāda vecās kartes pin kons un jāizdomā jauns.

Tikai brīdī, kad nauda jau bija nosūtīta krāpniekiem sieviete saprata, ka ir kļūdījusies un informēja par notikušo varasiestādes. Tomēr viņas nosūtītie 7260 eiro jau bija pazuduši bez vēsts.

Vairāk skaties video!

Tēmas