foto: LETA
No maija Rīgā ierobežos koplietošanas elektroskrejriteņu ātrumu un novietošanu
Jaunie noteikumi izstrādāti ar mērķi palielināt visu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.
Runā Rīga
2024. gada 27. marts, 17:47

No maija Rīgā ierobežos koplietošanas elektroskrejriteņu ātrumu un novietošanu

Ziņu nodaļa

LETA

Rīgas dome šodien atbalstīja koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus. Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus pilsētā plāno ieviest no maija.

Vecrīga ir pirmā no zonām, kur plānots ieviest jaunos noteikumus. Tajā būs noteikts ātruma ierobežojums 20 kilometri stundā. Mikromobilitātes rīkus būs iespēja novietot speciāli iezīmētās vietās.

No jūnija šo zonu plānots paplašināt līdz Elizabetes ielai, ja būs nepieciešams- laika gaitā arī vēl tālāk.

Koplietošanas transportlīdzekļu izmantošanas saistošie noteikumi izstrādāti ar mērķi palielināt visu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Jaunie noteikumi paredzēs, ka pašvaldība publicēs koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonas un novietošanas aizlieguma zonas pašvaldības datu publiskošanas portāla "Geo Rīga" tīmekļvietnes sadaļā "Satiksme un mobilitāte".

Ātruma ierobežojuma zonā koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkstēs pārsniegt 20 kilometrus stundā.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniegšanai būs atļauts izmantot tikai tādus koplietošanas transportlīdzekļus, kas aprīkoti ar tādu sistēmu, kas regulē ātrumu un novietošanu, pielāgojot to kartē norādītajām koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonām un novietošanas aizlieguma zonām.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniedzējam būs jānodrošina transportlīdzekļu, kas novietoti stāvēšanai novietošanas aizlieguma zonā, pārvietošanu nekavējoties, bet ne vēlāk kā trīs stundu laikā pēc administratīvā akta spēkā stāšanās brīža.

Koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonu un novietošanas aizlieguma zonu Rīgas valstpilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā izvērtēšanu un apstiprināšanu veic Ārtelpas un mobilitātes departaments. Turklāt koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonu un novietošanas aizlieguma zonu noteikšanai Ārtelpas un mobilitātes departaments izmanto Rīgas pilsētas izpilddirektora apstiprinātus kritērijus, kurus publicē tīmekļvietnē "riga.lv".