foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
FOTO: Pilnīgi "aizšļūcis" bruģis; jaunatklātajā Daugavas manēžā atklājas pirmie būvniecības defekti
Bruģis Daugavas vieglatlētikas manēžas teritorijā.
Runā Rīga
2024. gada 22. marts, 14:54

FOTO: Pilnīgi "aizšļūcis" bruģis; jaunatklātajā Daugavas manēžā atklājas pirmie būvniecības defekti

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vietnē X kāda lietotāja publicētie attēli ar pamatīgi iebrukušu jaunatklātās manēžas bruģi izraisījuši sabiedrībā sašutuma pilnas diskusijas par būvdarbu kvalitāti. Portāls Jauns.lv skaidro notikušā apstākļus.

Latvijas Nacionālā sporta centra (LNSC) pārstāvji bruģa deformāciju skaidro ar laikapstākļiem un ziemas sezonu pēc tikko ieklāta seguma, kas radījis bojājumus.  

“Tiklīdz tika konstatēti bruģa iesēdumi LNSC sazinājās ar būvuzņēmēju AS “UPB”, kas ir apņēmies novērst šos defektus, līdzko būs atbilstoši klimatiskie laikapstākļi nepieciešamo darbu kvalitatīvai veikšanai. 

Būvuzņēmējs ir apliecinājis, ka šie darbi ir uzskatāmi par defektu un tiks novērsti esošās garantijas ietvaros, līdz ar to LNSC nav nepieciešams papildu finansējums bruģa labošanai.

Plānots, ka būvuzņēmējs šos defektus novērsīs pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz šā gada jūnija sākumam.”

Jaunā vieglatlētikas manēža ekspluatācijā tika nodota 2023. gada nogalē, un sportot gribētājiem tā ir atvērta no 2024. gada janvāra sākuma.

Kopējais projekta finansējums ir 73 725 362,08 eiro, tai skaitā ERAF finansējums - 39 010 148,30 eiro, valsts budžeta finansējums - 5 389 664,82 eiro, pašvaldības finansējums - 1 495 957,78 eiro, un citi.