foto: Shutterstock
Sagatavojiet naudu! No 1. jūnija gaidāma ievērojama "Rīgas ūdens" pakalpojumu cenas celšanās
Sabiedrība
2024. gada 12. marts, 13:02

Sagatavojiet naudu! No 1. jūnija gaidāma ievērojama "Rīgas ūdens" pakalpojumu cenas celšanās

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Uzņēmuma "Rīgas ūdens" rēķinos, kurus rīdzinieki saņems aprīlī, viņi var arī nepamanīt paaugstinājumu par vairākiem eiro centiem pēc jaunā tarifa stāšanās spēkā. Taču no 1. jūnija galvaspilsētā gaidāma daudz ievērojamāka ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu vērtības celšanās.

No 1. marta maksa par ūdensapgādi un kanalizāciju Rīgas iedzīvotājiem, ņemot vērā PVN, būs 2,59 eiro par kubikmetru 2,54 eiro vietā, ko viņi maksāja līdz šim. Tomēr ievērojams paaugstinājums vēl ir priekšā.

"Rīgas ūdens" iesniegtais tarifa projekts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai paredz paaugstināt maksu par ūdeni un kanalizāciju no 1. jūnija līdz 2,84 eiro ar PVN par kubikmetru, raksta "Latvijas Avīze".

Uzņēmums tarifa paaugstināšanu skaidro ar nepieciešamību remontēt un nomainīt vecās ūdensvada un kanalizācijas caurules, kas daudzviet ir avārijas stāvoklī. Visbiežāk ūdensvada un kanalizācijas tīklu avārijas notiek Imantā, Ziepniekkalnā, Purvciemā, Dārzciemā, Sarkandaugavā, Latgales priekšpilsētā, Iļģuciemā un Rīgas centrā. Pērn lielas investīcijas bija nepieciešamas jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas būvniecībai Daugavgrīvas ielā 101.

Februārī uzņēmums paziņoja, ka līdz 2040. gadam plāno ik gadu investēt aptuveni 7 miljonus eiro ūdensapgādes tīklu atjaunošanā un aptuveni 8 miljonus eiro - kanalizācijas tīkla atjaunošanā.

"Rīgas ūdens" sola tarifus nemainīt biežāk kā reizi gadā, taču uzņēmuma attīstības plānus varētu ietekmēt būvmateriālu un darbu vērtības pieaugums.