Sabiedrība
2024. gada 28. februāris, 17:03

FOTO: Latvijas Universitāte, izglītības iestādes un pašvaldības paraksta vienošanos par sadarbību pedagogu skološanas jautājumos

Jauns.lv

Trešdien, 28. februārī, Latvijas Universitātes (LU) galvenajā ēkā tikās LU rektors, profesors Indriķis Muižnieks, Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), kā arī citu universitāšu, valstspilsētu un novadu pašvaldību pārstāvji. Tikšanās mērķis - parakstīt vienošanos, kas paredz turpmāku kopīgu darbu pedagogu sagatavošanas un profesionālās pilnveides jauntājumos.

Augstākās izglītības iestāžu un pašvaldību pārstāvji 28. februārī tikās LU galvenās ēkas Mazajā aulā.

Starp klātesošajiem, bez ministres un LU rektora bija citi LU pārstāvji, Daugavpils valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis, Dobeles novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras, sporta un sociālajā jomā Guntis Safranovičs, Gulbenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Guna Švika, Līvānu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, Ludzas novada pašvaldības domes izpilddirektors Sergejs Jakovļevs, Olaines novada pašvaldības domes izpilddirektors Ģirts Batrags, Preiļu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns, Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece kultūras un sociālajos jautājumos Astrīda Harju, Tukuma novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gundars Važa un Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Gita Avote.

ŠĪ trīspušu vienošanās parakstīšana starp ministriju, izglītības iestādēm un pašvaldībām, ir sākums apjomīgam plānam, kā veicināt kvalitatīvas izglītības pieejamību, nodrošinātu skolotāju sagatavošanu un profesionālo pilnveidi, un uzturētu motivāciju strādāt profesijā,  efektīvai sadarbībai izglītības procesa nodrošinājumam.

Pasākuma ietvaros LU rektors, profesors Indriķis Muižnieks pateicās klātesošajiem un ministrijai par iniciatīvu - izvērst diskusiju par pedagogu sagatavošanu novados.

"Rezultāts ir skaidrs plāns - skolotāju izglītības koncepcija. Skaidrība, kā četros gados nonākt pie darbam gatava, profesionāla skolotāja," pauda Muižnieks, "Šis ir jauns, moderniem risinājumiem, sadarbībai, jaunām tehnoloģijām atvērts modelis, kas dos Latvijai svarīgāko resursu - izglītotus, dzīvei, pārmaiņām, izaugsmei gatavus cilvēkus."

Pasākuma beigās klātesošie atstāja parakstus, apliecinot atbalstu izstrādātajam plānam un gatavību sadarboties.