foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Atvēris dzīvokļa durvis, Artūrs ieraudzīja kapucē tērptu vīrieti ar mačeti rokās. Kas tas bija?!
Svešinieks staigāja ar mačeti un kāpņu margās atstāja robus.
112
2024. gada 28. februāris, 09:53

Atvēris dzīvokļa durvis, Artūrs ieraudzīja kapucē tērptu vīrieti ar mačeti rokās. Kas tas bija?!

Jauns.lv

Pašā Rīgas centrā likumsargu klātbūtni bieži var novērot pie centrālās dzelzceļa stacijas. Ķildas un citas nepatikšanas te nav nekas neparasts. Tomēr par mačetes lietošanu līdz šim neviens nav dzirdējis, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Rīdzinieks Artūrs stāsta, ka kādā februāra vakarā augšstāva dzīvoklī sākusies skaļa ballīte. Tiesa, mūzikas ritmus pārtrauca cita, vēl spēcīgāka skaņa kāpņu telpā.

Atvēris dzīvokļa durvis, Artūrs ieraudzīja vīrieti tumšā kapucē ar mačeti rokās. Redzētais jaunieti šokēja. Arī nezināms vīrietis ar ieroci rokā pēkšņi sastinga uz vietas.

Abu dīvaino dialogu (Artūrs centās noskaidrot, ar ko nelūgtais viesis nodarbojas) pārtrauca viņa jaunākais brālis, aicinot savu radinieku atpakaļ dzīvoklī. Artūrs paklausīja un aizslēdza durvis. Tikai tad rīdzinieks uzzināja, ka dīvainā saruna ar mačetes īpašnieku ir tikai ziediņi. Pēc kāpņu telpas apskates konstatēts, ka uz koka margām palikuši ievērojami robiņi.

Artūrs secināja, ka cilvēks, kurš vicinājis ieroci, nebūt nav svešs, bet gan mājas iedzīvotājs, kurš laikam gājis sodīt tusētājus. Iespējams, kaimiņu iespaidojusi Holivudas filma, kur visas problēmas ar nevēlamiem cilvēkiem risina izmantojot mačeti.

Rīgas pašvaldības policija konstatējusi, ka pērn galvaspilsētā reģistrēti vairāk nekā 9000 trokšņošanas gadījumu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās. Aptuveni 600 epizodes fiksētas administratīvajos protokolos.

Pašvaldības policijas pārstāvis uzskata, ka problēmas risinājumus bieži vien var panākt savstarpēju sarunu ceļā, taču nekādā gadījumā nedrīkst ķerties klāt mačetei.

Konkrētās mājas apsaimniekotāju pārstāvis sarunā ar "Bez Tabu" atzina, ka zina par incidentu, taču pie rokas neviens neesot pieķerts. Citādi sekotu attiecīga rīcība.