foto: Jochen Tack / Alamy/ Vida Press
Rīgā notverts vīrietis, kurš ar kājām spārdīja Ukrainas karogu
Aizturētais savu vainu noziegumā atzinis.
112
2024. gada 22. februāris, 13:14

Rīgā notverts vīrietis, kurš ar kājām spārdīja Ukrainas karogu

Jauns.lv

Valsts policija 21. februārī aizturējusi vīrieti, kurš necienīgi izturējās pret Ukrainas karogu. Aizturētais dzimis 1984. gadā un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

18. februārī mikroblogošanas vietnē “X” Valsts policijas redzeslokā nonāca video, kurā redzams kāds vīrietis, kurš ar kājām smērē un spārda uz reklāmas stenda izvietotu Ukrainas karoga attēlu.

Veicot izmeklēšanu, amatpersonas 21. februārī aizturēja kādu 1984. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par agresīvu uzvedību. Personas dzīvesvietā tika atrasti un izņemti video redzamie apavi, ar kuriem tika smērēts pieminētais plakāts ar Ukrainas karoga attēlu.

Aizturētais savu vainu nodarījumā ir atzinis.

Aizturētais vīrietis tika nogādāts uz īslaicīgās aizturēšanas biroju, un tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 231. panta pirmās daļas –par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu vai uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), vai organizāciju darbu.

Par šādu noziedzīgo nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.