foto: Shutterstock
Rīgas iedzīvotāji Valentīna dienā izvēlas ziedus un balonus, kamēr reģionos topā smalkmaizītes un saldumi
Apkopots pētījums, ko iedzīvotāji izvēlas Valentīndienas dāvanām.
Sabiedrība
2024. gada 14. februāris, 18:02

Rīgas iedzīvotāji Valentīna dienā izvēlas ziedus un balonus, kamēr reģionos topā smalkmaizītes un saldumi

Jauns.lv

Kamēr lietotāji Rīgā priekšroku devuši sārtām rozēm, rozā tulpēm, baloniem un apsveikuma kartiņām, reģionu iedzīvotāji vairāk iegādājušies smalkmaizītes, šokolādi un rožu pušķus.

Kā liecina “Bolt Food” un “Bolt Market” pērnā gada Valentīna dienas novērojumi, iedzīvotāji iepirkumu grozos visbiežāk likuši dažādus ziedus un saldumus.

Izteikti favorīti – sārti rožu vai rozā tulpju pušķi, kā arī rozes podiņā. Pircēji izbaudīja arī virtuālajā veikalā piedāvātos svētku komplektus – ziedi un saldumi, ziedi un vīns, un citas komplektu variācijas. Valentīna dienā neiztikt arī bez šokolādes, tāpēc klienti bija iecienījuši tieši šokolādes sirdis, lai nodotu savu mīlestību sirds formā – gluži kā senie ēģiptieši, kuri uzskatīja, ka sirds ir dvēseles mājvieta un mīlestības simbols.

Pēc uzņēmuma “Bolt Food” un “Bolt Market” sniegtajiem datiem pērn ziedi veidoja aptuveni 20 % no visiem Valentīna dienas pārdošanas apjomiem, savukārt saldumi, kā tradicionāla šo svētku sastāvdaļa, veidoja ap 10 % – no tiem aptuveni puse bija saldējumu pasūtījumi. Ziedus un saldumus klienti nereti papildināja ar sirsnīgām apsveikuma kartītēm saviem mīļajiem.

Savukārt ēdienu un preču piegādātāja “Wolt” sniegtā informācija liecina, ka pērn Valentīndienā visvairāk pirkti grieztie ziedi un pušķi. Trīs populārākie ziedi, ko cilvēki meklē lietotnē, ir rozes, tulpes un lilijas. Šajā dienā ziedus cilvēki pasūta gan agri no rīta, gan vēlu vakarā.

Ziedi dominē Valentīna dienas pārdotāko topu sarakstā, bet šokolāde otrajā vietā – gandrīz katrā trešajā grozā šajā īpašajā dienā ir atrodama šokolāde. Teicienu, ka mīlestība iet caur vēderu pagājušajā gadā Latvijā kāds uztvēra ļoti nopietni un veica 450 šokolādes trifeļu pasūtījumu.

Vēl dažas no populākajām precēm, kas tiek pasūtītas Valentīna dienā, ir erotiskās spēļu kārtis un spēles, lubrikanti un dažādas seksa rotaļlietas.