112
2024. gada 8. februāris, 20:15

VIDEO: Kabatzagļu iecienītākās vietas Rīgā - Centrāltirgus un tuneļi

Jauns.lv

Arvien biežāk sabiedrība saskarās ar kabatzagļu uzbrukumiem. Raidījums “360TV Ziņneši” kopā ar Valsts policijas kabatzagļu nodaļas vadītājiem devās ielās un televīzijas skatītājiem parādīja, kā notiek zādzības Rīgā.

“Kad cilvēks iet pa kāpnēm, viņš turas pie margām un savu uzmanību pievērš manevram celties augšā un kāju kustībām. Šajā brīdī zagļi atver somu un izņem maku, naudu vai telefonu. Cilvēks to pat nejūt. Viņš ļoti uzmanās, lai nenokristu, pārējam ne tiek veltīta uzmanība,” atklāj Valsts policijas operatīvais darbinieks.

Dodoties uz nākamo zagļu iecienīto vietu noskaidrojas, ka lielāka daļa garnadžu ir, tā teikt, savas jomas eksperti. Tāpat, viņi gandrīz visi neskaitāmas reizes pabijuši policijā, ir bijuši tiesāti un kādu laiku pavadījuši aiz restēm.

“Bīstamākā no bīstamākajām vietām ir 15. trolejbusa sākuma gala pietura. Tur visvairāk cilvēku ir darba stundās un dienas beigās, kad cilvēki brauc no vai uz darbu. Viņi visi steidzās, it īpaši, kad slikti laikapstākļi, lietus, sniegs vai vēl kaut kas. Viņi grūstās un mēģina ātrāk ieiet trolejbusā. Tajā momentā viņi ieliek maku, telefonu kabatā vai somā, neaizverot to. Pienāk no aizmugures kabatzaglis un paņem.”

Līdzīgi, garnadži darbojas arī Vecrīgā – tur viņi uzglūn tūristu grupām un vientuļiem ārvalstniekiem. Bieži vien, bruņojumā tie paši lietussargi, kas slēpj notiekošo no apkārtējo acīm. Policists mums atklāj, ka tie laiki, kad garnadžiem bijis savs goda kodekss, un viņi nav uzglūnējuši māmiņām ar bērniem un sirmgalvjiem ir pagājuši – tagad, vien retais no notvertajiem vēl stāsta ko tādu. Pārsvarā, zog to, kam tiek klāt. Tātad, ja būsiet neuzmanīgs – garnadži nelaidīs garām savu iespēju.