Pēdējās koncertiestudējuma “Cabaret LA VIDA” izrādes jau drīzumā
Kultūra
2024. gada 11. janvāris, 11:18

Pēdējās koncertiestudējuma “Cabaret LA VIDA” izrādes jau drīzumā

Jauns.lv

Šajā gadu mijā koncertzāle Palladium atkal bija pārtapusi par muzikālu restorānu, kurā režisors Viktors Runtulis ar savu radošo komandu aicina uz koncertiestudējumu “Cabaret LA VIDA”. Izrādes apmeklētājiem ir iespēja iejusties radošajā CABARET atmosfērā, tvert neaizmirstamus mirkļus un sev tuvu cilvēku lokā baudīt dzīvās mākslinieku performances.

Cabaret priekšnesumi vienmēr ir bijuši saistīti ar izjustu stāstu izdzīvošanu uz skatuves. Šoreiz muzikālo un horeogrāfisko sižetu centrā - pati DZĪVE (LA VIDA sp.val.).

Cabaret vakarā mēs sanākam kopā, lai svinētu dzīvi, izbaudām īpašus mirkļus kopā ar saviem tuvākajiem un vērojam to, cik viņi ir skaisti priecājoties un līksmojot.

Cabaret komanda ir izveidojusi stāstu par mūsu laiku šeit un tagad.  Par ikdienišķo ritumu -  laimes pieskārieniem un to trūkumiem, par sāpēm, kritieniem un atkal pretī sasniegumiem, par dzīves trauslumu, par tās skaistumu un vērtību, ko mēs paši tai piešķiram.

Pēdējo gadu notikumi pasaulē arvien intensīvāk liek mūs pārvērtēt attieksmi pret lietām, tie aicina mūs iejusties, nenovērsties un saprast būtisko. Tas, kas agrāk likās pašsaprotams un stabils, ātri mainās, pat izgaist vai kļūst nenoteikts un trausls. Kā šajā laikā nezaudēt mieru un līdzsvaru? Kā kultivēt sevī un sev apkārt mīlestību un cieņu? Kā nepalikt vienaldzīgiem? Mums vēl ir tik daudz ko mācīties.

Koncertiestudējuma Cabaret LA VIDA balsts un pamats - džeza orķestris izpilda pasaulē zināmas džeza, pop un roka balādes neierastos aranžējumos.  Dejotāju trupa izrādi bagātina ar akrobātiskiem un tajā pašā laikā arī ļoti jutekliskiem priekšnesumiem. Savukārt uz mīmu un aktieru pleciem gulstas atbildība par kabarē raksturīgo komisko pusi, ko viņi iznes ar īsto attieksmi.

Īpašu svaigumu šogad izrādē ienes modes mākslinieces Ilzes Muciņas (studija MUCINA)veidotie tērpi, kas nenojaucot Cabaret stila tradīcijas, sevi piesaka ar mūsdienīgi drosmīgām idejām.

Arī skatītāju uzdevums ir iejusties Cabaret mūzikas un skatuves mākslas baudītāju lomās – saposties un baudīt dzirkstošu vakaru savu izvēlēto galda biedru, džeza orķestra, dziedātāju, dejotāju, aktieru un viesmīļu kompānijā.

Koncertiestudējuma Cabaret LA VIDA veidotāji:

Režisors – Viktors Runtulis.

Producente – Sanita Tauriņa.

Scenogrāfs – Rūdolfs Baltiņš.

Džeza orķestra vadītājs – Toms Poišs.

Stilisti – Lolita Graudiņa, Ilze Muciņa, Sigrija Mintika.

Horeogrāfija – Dmitrijs Gaitjukevičs, Elīna Gaitjukeviča, Jana Jacuka, Andris Kačanovskis, Jūlija Kobceva Moretto.

No visām vietām zālē un abos balkonos skatuve ir labi redzama.