foto: Evija Trifanova/LETA
Ziemassvētkos vajag tuvāk iepazīt Dievu, aicina kristīgo konfesiju vadītāji
Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags
Sabiedrība
2023. gada 25. decembris, 14:49

Ziemassvētkos vajag tuvāk iepazīt Dievu, aicina kristīgo konfesiju vadītāji

Jauns.lv/LETA

Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji Ziemassvētku laikā aicina tuvāk iepazīt Dievu un meklēt viņā atbalstu.

Doma baznīcā izskan koncerts “Ziemassvētku prelūdija”

Aizvadītajā sestdienā, 16.decembrī, pārpildītā Doma baznīcā notika viens no visgaidītākajiem un Latvijas klausītāju iecienītākajiem ziemas muzikālajiem pasākumiem – koncerti “Ziemassvētku ...

gallery icon

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) ilggadējais vadītājs, arhibīskaps Jānis Vanags svētku tradīciju izgreznot eglīti salīdzinājis ar ērkšķu krūmu, ko Mozus ieraudzījis, klejojot pa tuksnesi - necils ērkšķu krūms, kam ceļinieks pat nepievērstu uzmanību, Dieva klātbūtnē esot izgaismojies "pārdabiskā gaismā", kas to izgaismoja, bet nesadedzināja.

"Gadu no gada parastas, adatainas eglītes iedegas kā tas ērkšķu krūms, lai aicinātu ieraudzīt šo brīnumu, aicinātu doties tuvāk to iepazīt," sacīja Vanags, novēlot iedzīvotājiem patiesu, pilnīgu Ziemassvētku prieku.

Arī Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns savā novēlējumā pievērsies aicinājumam turpināt ielaist Dievu savā dzīvē. Viņš atzīmēja, ka atšķiras tas, ko cilvēki uztver par Dievu.

"Ziemassvētku stāsts ir par to, ka Dievs - šis neaptveramais Dievs - ienāca šajā pasaulē un darīja sevi zināmu. Kā rakstīts, vārds tapa miesa un mājoja mūsu vidū," sacīja bīskaps, norādot, ka vārds kļuva saprotams cilvēkiem, lai iepazītu, kas ir Dievs un kāds ir viņa nodoms cilvēka dzīvē.

Rietumu kristīgajā baznīcā ar Ziemassvētku vakaru svētdien sākušās Kristus dzimšanas svētku svinības.

Atnākot Ziemassvētkiem, Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs aicinājis, nonākot grūtībās, meklēt atbalstu Dievā.

"Uzticēsim tam, kurā ir radīts viss, mūsu nodomus un cerības, grūtības un sāpes, lūdzot, lai Dieva Dēls nes mieru mūsu satrauktajās sirdīs," aicina arhibīskaps.

Liepājas Simfoniskā orķestra Ziemassvētku ieskaņas koncerts Rundāles pilī

Pagājušās nedēļas izskaņā Rundāles pils Baltā zāle atdzīvojās krāšņā klasicisma programmā ar Volfganga Amadeja Mocarta, Jozefa Haidna un Franča Šūberta ...

gallery icon

Ministru kabinetā iededz Ziemassvētku egli

Šodien, 19. decembrī, Ministru kabineta ēkas 1.stāva vestibilā notika valdības nama Ziemassvētku egles atklāšana.

gallery icon