foto: degpunkta.tv3.lv
Izglābj sievieti, kura no Akmens tilta ielec Daugavā
Sieviete vairākas minūtes stāvēja uz Akmens tilta margām, bet tad tomēr izšķīrās par lēcienu.
112
2023. gada 15. decembris, 18:06

Izglābj sievieti, kura no Akmens tilta ielec Daugavā

Jauns.lv

Operatīvie dienesti vakar saņēma ziņu par sievieti, kura plānoja nolēkt no Akmens tilta Rīgā. Glābēji ar laivu ieradās vietā, kur bija plānojusi lēkt sieviete. Diemžēl lēcienu novērst neizdevās, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Sieviete stāvēja uz Akmens tilta margām vairākas minūtes un šķietami mēģināja pierunāt sevi spert liktenīgo soli. Garāmgājēji satraukti kliedza un centās likt svešiniecei pārdomāt. Kamēr sieviete vilcinājās, glābēji paspēja sagatavoties.

"Vadītājs pamanīja, ka sieviete jau stāv aiz margām, tāpēc nolēmām piebraukt tieši pie ūdens, lai uzreiz nolaistu laivu un, ja notiek nelaime, jau gaidīt lejā uz ūdens, lai uzreiz varētu cilvēku glābt," notikušo aprakstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta 1. daļas vada komandiera vietnieks Aleksandrs Kutepovs.

Ļaunākās bažas piepildījās. Lai gan ugunsdzēsēji laivā atradās tieši sievietes iespējamā kritiena vietā, viņa tomēr nolēma ielēkt ledainajā upē. "Ūdens pie mums upēs nav sāļš, tāpēc ūdens temperatūra Latvijā ir ap +2 grādiem zem ledus jebkurā salā. Cilvēka ķermenis, atrodoties šādā ūdenī, ļoti ātri zaudē temperatūru," skaidroja Kutepovs.

Uz īsu brīdi sievietes galva pazuda zem ūdens, tomēr ugunsdzēsēji ātri sagrāba viņu aiz drēbēm un ar varu ievilka laivā.

"Viņa ūdenī pavadīja apmēram minūti. Bet vienalga, kamēr mēs viņu ievilkām laivā, viņa visa bija slapja, tāpēc viņai tik un tā bija auksti, un atrasties laivā viņai nebija komfortabli," norādīja Kutepovs.

"NMPD mediķi sniedza tūlītēju palīdzību cietušajam, kurš vēlāk tika nogādāts medicīnas iestādē ar vairāku ķermeņa daļu traumām," norādīja ātrās palīdzības pārstāve Laura Bērziņa.