foto: Evija Trifanova/LETA
Rolands Irklis atbrīvots no valsts kontroliera amata
Irklis lūdza Saeimu viņu atbrīvot no valsts kontroliera amata, jo 7.decembrī viņš sāks strādāt Latvijas pārvades sistēmas operatora AST valdes priekšsēdētāja amatā.
Sabiedrība
2023. gada 2. decembris, 10:05

Rolands Irklis atbrīvots no valsts kontroliera amata

Jauns.lv/LETA

No šodienas valsts kontrolieris Rolands Irklis atbrīvots no amata saistībā ar viņa pāriešanu uz darbu AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) vadībā.

Saeima par Irkļa atbrīvošanu no amata lēma 2.novembrī. Iepriekš šo lēmumu atbalstīja arī Saeimas Juridiskā komisija.

Kā ziņots, Irklis lūdza Saeimu viņu atbrīvot no valsts kontroliera amata, jo 7.decembrī viņš sāks strādāt Latvijas pārvades sistēmas operatora AST valdes priekšsēdētāja amatā.

AST iepriekš informēja, ka atlases konkursā uz uzņēmuma vadītāja amatu Irklis demonstrēja padziļinātu izpratni par enerģētikas sektoru un tā problēmjautājumiem Latvijā, kā arī visā reģionā kopumā.

Kopš 2021.gada sākuma Irklis ir valsts kontrolieris, bet iepriekš viņš bija Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētājs, kā arī padomes loceklis. Papildus Irklis darbojies Eiropas enerģētikas regulatoru sadarbības aģentūrā un Eiropas Enerģētikas regulatoru padomē, kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā.

AST ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. AST pieder valstij. Kompānijas obligācijas kotē "Nasdag Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.