Sabiedrība
2023. gada 18. novembris, 21:16

VIDEO; FOTO: Latvijas valsts svētkus noslēdz Valsts prezidenta uzruna un iespaidīgs lāzeršovs

Jauns.lv

Sestdien, 18. novembrī, plkst.19 pie Brīvības pieminekļa notika Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltīts svinīgs pasākums - svētku koncerts "Tautas balsis dziesmās". Pēcāk uzrunu teica prezidents Edgars Rinkēvičs, kā arī pirmo reizi svētku vēsturē - tika sarīkots multimediāls lāzeru uzvedums.

Rīgā svētku dalībnieki no plkst.18 līdz 23 varēs vērot objektu grupu "Gaismas upe" gar Pilsētas kanālu - gaismas objekti "Zvaigžņu strauts" un "Uguns stabi" ar latvju rakstiem Bastejkalnā, "Gaismas tilti" uz trīs tiltiem pār Pilsētas kanālu (Bastejkalna, Brīvības ielas, operas), uguns objekti "Plūstošie raksti" un uguns objekti no projekta "Teragnia".

Latvijas valsts svētkus noslēdz ar iespaidīgu lāzeršovu

Sestdien, 18. novembrī, plkst.19 pie Brīvības pieminekļa notika Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltīts svinīgs pasākums - svētku koncerts "Tautas ...

gallery icon

Arkādijas parkā no plkst.19 līdz 23 varēs vērot audiovizuālo vides instalāciju "Gaismas pieskāriens".

Esplanādē uz lielajiem svētku ekrāniem darbosies interaktīva vides instalācija "Mans raksts", piedāvājot iespēju katram apmeklētājam radīt savu unikālo svētku saktu, kas stilizēti veidota no Latvijas reģionu tautastērpu rakstu ornamentiem.

Laikā no plkst.18 līdz 23 svētku noskaņu apmeklētājos vairos īpaša DJ sagatavota programma šim vakaram, kā arī sapulcējušamies svinētājiem tiks piedāvāti karstie dzērienu un uzkodas.