Novadu ziņas
2023. gada 17. novembris, 16:51

VIDEO: Talsu novadā tapis īpašs apsveikums Latvijai

Jauns.lv

18. novembris ikvienam, kurš dzīvo ar Latviju sirdī, ir īpaši pacilājošs un svētīgs brīdis, jo varam kopā svinēt Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svētkus! Šajā vēsturisko atmiņu un stāstu laikā, kad šķietami esam vēl tuvāki Latvijai nekā ikdienā, mums ir iespēja jau atkal izjust īpašu saikni ar savu valsti.

Veidojot šo valsts svētku apsveikuma video, Talsu novads gatavoja dāvanu Latvijai. Šī sajūta īpaši uzplaiksnīja, redzot Talsu novada amatierkolektīvu pārstāvjus un iedzīvotājus vienojamies dejai un kolektīvi veidojot seno kuršu etnogrāfisko rakstu – Talsu saulīti, norāda talsenieki. Tas ir veltījums mūsu spēkam un ticībai gaismai. Videoklipa īpašo noskaņu caurvij Talsu himna ‒ komponista Miervalda Celmiņa „Talsu mijkrēslis”, kuras apdare speciāli veidota šim siltajam sveicienam.

Talsu novadā tapis īpašs apsveikums Latvijai

4. novembrī novadnieki un Talsu novada viesi bija aicināti iesaistīties svētku sveiciena filmēšanā. Sanākušie, par spīti rudenīgajiem laikapstākļiem, izdejoja sveicienu ...

gallery icon

Novads pateicas par dalību video tapšanā Kolodu ģimenei divās paaudzēs – Agitai, Ivaram, Stellai un Esterei, Jurim Upmalim un viņa retro auto, Kalēju ielas rezidences īpašniekiem, kuri atvēra durvis avantūrai, Talsu novada amatiermākslas kolektīvu pārstāvjiem un iedzīvotājiem, kuri nesavtīgi dalījās ar sirds siltumu un enerģiju, vairojot Talsu saulītes spēku.

Santai Prūsei, Talsu Tautas nama senioru kolektīva „Draudzība” un Pastendes kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīva „Dzalksti” vadītājai, kura uzņēmās virsvadību deju soļos! No sirds paldies Talsu mūzikas skolas pedagogam Artim Balmanim un viņa audzēkņiem par skanīgumu un spēku ik skaņā! Šis bija īpašs izaicinājums un meistarības apliecinājums SIA „TV9 Pakalni” operatoram Ģirtam Grenevicam, kurš radīja brīnumu bez burvju nūjiņas.

Novadam, kas mirdz zem Talsu saulītes stariem, un mūsu zemei ‒ lai spožas laimes, spēcīgas solidaritātes un īstenas piederības izjūtas Latvijai ik dienu!

Lai šis sveiciens taptu, Talsu novada pašvaldība 4. novembrī aicināja ikkatru uzvilkt tautastērpu vai tautisku tērpu, kas vizuāli asociē piederību Talsu novadam, un piedalīties video apsveikuma filmēšanā, kas norisinājās Talsos, Sauleskalna estrādē. Vēlējāmies, lai ikkatram ir iespēja būt klāt vēsturiskā notikumā, lai sveiktu savu ģimeni, draugus un līdzcilvēkus, savu novadu un Latviju tās proklamēšanas dienā! Apsveikuma filmēšanā tika aicināts pievienoties ikviens – gan liels, gan mazs – no visām Talsu novada pilsētām, pagastiem un vēl tālāk.