foto: LETA
""Skyforger" izsvēpēja okupekļa paliekas" - cilvēki sajūsmā par Lāčplēša dienas koncertu
Grupa "Skyforger" uzstājas koncertā "Rīgas sardzē. Uzvaras parka nosaukumam - 100" Uzvaras parkā.
Sabiedrība
2023. gada 12. novembris, 10:00

""Skyforger" izsvēpēja okupekļa paliekas" - cilvēki sajūsmā par Lāčplēša dienas koncertu

Jauns.lv

Par vienu no Lāčplēša dienas emocionālākajiem notikumiem kļuvusi grupas "Skyforger" uzstāšanās koncertā "Rīgas sardzē. Uzvaras parka nosaukumam - 100" Uzvaras parkā. Tas aizkustinājis ne vien koncerta apmeklētājus, bet arī vietējos iedzīvotājus, kam skaļuma dēļ, iespējams, vajadzēja pieciest neērtības.

"Skyforger Lāčplēša dienā, Bāriņu ielā. Šis ir perfekti, sajūta, ka okupekļa paliekas tiek izsvēpētas pat no zemes dzīlēm," raksta X lietotāja Sintija, atzīstot - viņa nekad nav domājusi, ka raudās Skyforger koncertā.

Žanetei doma rīkot Skyforger koncertu tieši šajā vietā šķiet vienlaikus ģeniāla un simboliska.

Koncerta apmeklētāja Aiga, kurai sākotnēji došanās uz Uzvaras parku radījusi iekšēju pretestību, uzslavē koncerta pārdomāto stāstu un video.

Ar emocionālu video dalījusies Kristīne.

Ksenijai koncerts šķitis kā pasākums no paralēlās realitātes.

Arī Alex uzskata, ka no Uzvaras parka tagad ir izdzīti visi ļaunie gari.

Aizkustināti arī Āgenskalna iedzīvotāji, kuri gadiem samierinājušies ar 9. maija svinībām savā apkaimē

"Kādam droši vien būs pa skaļu, kādam velnus sauks no pagultes. Nezinu, gāju pastaigā, tālumā Skyforger dārd, zinu, ka esmu mājās. Tām visām apdzēsušo maija pļaskām un šašlikiem ir pielikts trekns un skaļš punkts. Silda sirdi, ir forši. Sveiciens svētkos!" soctīklos raksta Āgenskalna iedzīvotājs Gusts.

"Tieši to pašu padomāju. Kaut kā, gadiem ritot, biju samierinājusies gan ar pieminekli, gan ikgadējo maija ārprātu - vēroju to kā kino. Šodien asara izbira no tā vien, ka dubļi, lietus, Skyfoger, drūmi latvieši pelēkos vadmalas svārkos un nekad vairs nebūs saulainās maija pļeskas," viņam piekrīt Eva. 

"Gāju un domāju...beidzot...tāda laba sajūta...spēcīgs vakars...vajadzēja jau šo visu vismaz 20 gadus atpakaļ..." uzskata Ingrīda. "Bija patīkami sastapt plūstošo ļaužu pulkus, kuri runāja latviski. Bija īsta deokupācijas sajūta. Sajūta, ka beidzot esam brīvi, esam savās mājās," raksta Ilva.

"Skyforger" piedārdina atjaunoto Uzvaras parku 2023. gada Lāčplēša dienā

gallery icon

Uzvaras parka rekonstrukcija

Piektdien, 10. novembrī, Uzvaras parka laukumā pie slēpju nomas punkta notika preses konference par Uzvaras parka labiekārtošanas projekta gaitu un ...

gallery icon