Politika
2023. gada 8. novembris, 13:23

FOTO. VIDEO: pie Saeimas ar skaļiem saukļiem pret Stambulas konvenciju protestē partija "Apvienība Jaunlatvieši"

Jauns.lv

Portāls jauns.lv novēroja, ka pie Saeimas nama sapulcējušies desmitiem "Apvienība Jaunlatvieši" pārstāvju un Stambulas konvencijas pretinieku. Viņi pulcējušies, ņemot līdzi plakātus ar saukļiem.

Saeimā pie frakcijām nepiederošās deputātes Glorijas Grevcovas pārstāvētā partija “Apvienība Jaunlatvieši” pie Saimas nama piketē pret Stambulas konvencijas ratifikāciju.

Partijas "Apvienība Jaunlatvieši" protests pret Stambulas konvenciju pie Saeimas nama

Portāls jauns.lv novēroja, ka pie Saeimas nama sapulcējušies desmitiem "Apvienība Jaunlatvieši" pārstāvju un Stambulas konvencijas pretinieku. Viņi pulcējušies, ņemot līdzi ...

gallery icon

Grevcova pauž bažas, ka Stambulas konvencija atstāšot ietekmi uz izglītības sistēmu saistībā ar tur minēto sociālā dzimuma jēdzienu. Politiķe saskata “dženderisma mācības”, kā arī konvencijas nosacījumu starptautisko kontrolētāju riskus, kas varot ietekmēt Latvijas neatkarību.

Partijas "Jaunā Vienotība" politiķis Andrejs Judins, redzot piketētājus, bija nolēmis doties aprunāties un atbildēt uz jautājumiem. Savā "X" kontā viņš norāda, ka nekāda dižā komunikācija tomēr nav sanākusi. "Interesanti cilvēki šodien pie Saeimas. Uzdod jautājumu. Apstājos, lai atbildētu. Pārtrauc un izkliedz nākamo... Turpinu... Pārtrauc... Un tā visu laiku. Manas atbildes nav vajadzīgas. Protestētājiem viss ir skaidrs. Ir vienkārši vēlme izkliegties no sirds," viņš raksta.

Jauns.lv novēroja, ka pie protestētājiem iznācis bija arī Ainārs Šlesers.

Jau ziņots, ka Saeimā iesniegts valdības pagājušajā nedēļā atbalstītais likumprojekts, kas paredz Latvijā ratificēt tā dēvēto Stambulas konvenciju jeb Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu.