Briselē saņem Eiropas Pilsoņu balvu
Sabiedrība
2023. gada 8. novembris, 11:05

Briselē saņem Eiropas Pilsoņu balvu

Jauns.lv

Reinis Pozņaks un Sarunu festivāls LAMPA vakardien Eiropas Parlamentā saņēma Eiropas Pilsoņu balvu.

Kopā tās saņēma 38 ES pilsoniski projekti kā apliecinājumu un atzinība iniciatīvām, kas dod ieguldījumu Eiropas sadarbībā un veicina Eiropas kopīgās vērtības.

Reiņa Pozņaka izveidotais "Tviterkonvojs" uzsāka darbu īsi pēc Krievijas uzsāktā pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī. Projekta mērķis ir apvienot tos Latvijas iedzīvotājus, kuri vēlas palīdzēt Ukrainai gan ar brīvprātīgo darbu, gan ziedojot savas automašīnas un līdzekļus automašīnu iegādei, kuras tiek ik nedēļu nogādātas uz Ukrainu.

LAMPA ir demokrātijas, diskusiju un sarunu kultūras festivāls, kurā kopš 2015. gada ik vasaru tūkstošiem cilvēku vairākas dienas piedalās diskusijās, darbnīcās un spēlēs. Projekts stiprina demokrātisko līdzdalību, attīsta diskusiju un sarunu kultūru, rosina interesi un izglīto Tā īstenošanā ik gadu piedalās vairāk nekā 200 organizāciju un ik gadu tajā bez maksas piedalās tūkstošiem cilvēku. 

Eiropas Pilsoņu balvas kandidātus var izvirzīt kā atsevišķi iedzīvotāji, tā apvienības vai organizācijas.  Eiropas Pilsoņu balva ir Eiropas mēroga apbalvojums, ko Eiropas Parlaments (EP) piešķir par izciliem sasniegumiem un ieguldījumu, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un saliedētību, kā arī sekmējot pārrobežu sadarbību ES ietvaros, kas stiprina Eiropas garu. Balvu tāpat piešķir par ikdienas darbību, kas apliecina un sabiedrībā nostiprina Eiropas Savienības Pamattiesību hartā paustās kopējās vērtības – cilvēka cieņu, brīvību, vienlīdzību un solidaritāti. Šogad kopumā tika iesniegti 216 pieteikumi no dažādām ES valstīm.

Sarunu festivālu LAMPA un Reiņa Pozņaka Twiterkonvoju balvai izvirzīja Ivars Ijabs, Sandra Kalniete un Inese Vaidere, bet balvas žūrijas komitejā darbojās Roberts Zīle.